Перші кроки на шляху впровадження проєкту «Завжди поруч»: досягнення, виклики, перспективи

golovnaВідповідно до наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 03.11.2022 № 385-ОД «Про психологічну підтримку учасників освітнього процесу» в закладах освіти області запроваджено проєкт «Завжди поруч». Обговоренню актуальних питань його реалізації було присвячено зустріч, проведену 21 грудня 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

На початку зустрічі, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що проєкт отримав схвальні відгуки серед педагогів, оскільки, на їх думку, він сприяє усвідомленню власних емоційних станів, оволодінню техніками стабілізації, кращому розумінню особливостей поведінки дітей, що зазнали травмівного впливу війни. У той же час, реалізація проєкту викликає певні питання як організаційного, так і змістовного характеру. Обговоренню цих питань і була присвячена робота практичних психологів закладів освіти, психологів центрів професійного розвитку педагогічних працівників, що проходила у форматі рефлексивного кола. На думку учасників, серед основних ризиків упровадження проєкту на сьогодні залишаються, відсутність в ряді випадків зацікавленості та підтримки з боку адміністрації закладу; недостатня мотиваційна готовність педагогів; складність соціально-психологічної ситуації, в якій наразі перебувають вчителі; несформованість культури взаємодії з психологом.

Під час обговорення практичними психологами було запропоновано створити віртуальний кабінет, де були б розміщені кращі практики з досвіду роботи в рамках реалізації проєкту.

За результатами зустрічі буде підготовлено методичний лист, відеозапис з відповідями на питання, що були поставлені учасниками. Надалі планується проведення щомісяця інтервізійних груп для практичних психологів, психологів центрів, де розглядатимуться проблемні питання, пов’язані з реалізацією проєкту.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO