На Сумщині розпочалася підготовка спеціалістів психологічної служби щодо надання психосоціальної підтримки

golovna2 грудня 2022 року в рамках українсько-німецького проєкту «Допомога в подоланні: підготовка психологів до надання повномасштабної психосоціальної допомоги дітям, батькам та педагогам, в умовах військових дій в Україні» розпочалося навчання спеціалістів психологічної служби системи освіти області щодо надання психологічної допомоги учасникам освітнього процесу в умовах війни. Навчання   підтримано проєктом «Розбудова структур надання послуг освітнього потенціалу для психосоціального забезпечення у Україні», який імплементується компанією GIZ за дорученням Уряду Німеччини.

Учасниками проєкту є практичні психологи закладів загальної середньої освіти, спеціалісти навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (12 осіб). До участі в проєкті долучені також спеціалісти Дніпропетровської та Івано-Франківської областей. Протягом листопада       2022 року – квітня 2023 року учасники ознайомляться зі специфікою роботи з дітьми, які мають ознаки психологічної травми, отриманої через війну, познайомляться з технологією «зцілюючих класів», оволодіють навичками застосування діагностичного інструментарію, застосування протоколів роботи з певною категорією дітей. Навчання проходить за участю німецьких та українських психологів, травмотерапевтів.

По закінченню проєкту передбачається розробка методичних матеріалів для практичних психологів системи освіти щодо надання психосоціальної підтримки дітям та дорослим, впровадження сучасних технік роботи з травмою у практику роботи спеціалістів психологічної служби.

logo

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO