ПІДСУМКИ ПРОВЕДЕННЯ НМТ-2022 ТА ПЕРСПЕКТИВИ 2023 РОКУ

nagolovnuЧерез воєнні дії в Україні, спричинені широкомасштабним вторгненням Росії на територію України, уперше в історії масове випробування 2022 року проводили онлайн. Незважаючи на складні умови, у Сумській області було забезпечено проведення тестувань у тимчасових екзаменаційних центрах, де усі учасники, які взяли участь у НМТ, отримали свої результати.

Реалізувати процедуру НМТ у 2022 році в Сумській області вдалося завдяки ефективній та злагодженій співпраці Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти, Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, місцевих органів управління освітою. Роботу було проведено організовано, з чітким дотриманням норм і вимог нормативно-правової документації.

Саме підсумкам НМТ-2022 у Сумській області 29 листопада 2022 року була присвячена нарада за участю директора Харківського регіонального центру Сидоренка О.Л., яка об’єднала керівників відділів (управлінь) освітою, відповідальних осіб за проведення НМТ/ЗНО та відповідальних за тимчасові екзаменаційні центри.

На нараді від Сумського ОІППО була присутня завідувач навчально-методичного відділу моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання, – Остапенко О.І.

Відкрила нараду Гробова В.П., – директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації, яка наголосила на відповідальності, що покладена на освітянський фронт, за якісне навчання та підготовку випускників в умовах війни, та поставила завдання: вибороти сьогодні перемогу та сформувати націю освічених українців.    

Сидоренком О.Л. було розставлено акценти на організації та особливостях проведення цьогорічного вступного випробування, проаналізовано статистичні показники участі у НМТ учасників Сумської області, які з’явилися до тимчасових центрів як на території області, так і інших регіонів України та за кордоном.

Звернувши увагу на найбільшу за всі роки проведення тестувань кількість найвищих оцінок, – 382 учасники із Сумської області отримали 200 балів, Сидоренко О.Л. наголосив на тому, що учасники показали найкращий результат з математики – 168 осіб, з історії України – 128 учасників, з української мови – 86 вступників.

Учасники наради також мали можливість ознайомитися з перспективою НМТ 2023 року, підготовку до якого вже ініційовано Міністерством освіти і науки України. Деталі будуть оприлюднені у відповідному Порядку прийому на навчання до закладів вищої освіти в 2023 році.

У деталях – презентація «НМТ».

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO