Превентивні заходи серед дітей та молоді в умовах сьогодення

golovnaВ умовах воєнного стану уживання психоактивних речовин та протиправна поведінка серед дітей чинять серйозну проблему для подальшого розвитку нашого суспільства, тому профілактика цього явища належить до найбільш пріоритетних соціально-педагогічних проблем.

Обговоренню викликів у превентивній роботі зі здобувачами освіти було присвячено онлайн-семінар, проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 21 жовтня 2022 року. Учасники семінару – практичні психологи закладів загальної середньої освіти, психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників (усього 66 осіб).

Відкриваючи семінар, Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, зауважила, що сьогодні у дітей все частіше зустрічаються ті чи інші зміни в поведінці, що є однією з реакцій на психотравмуючу ситуацію. За цих умов важливо застосовувати такі інструменти корекції поведінки дітей, які б враховували потреби та інтереси дітей. Учасникам семінару було презентовано один із таких інструментів, зокрема, відновну бесіду.

Лариса КОНДРАТЕНКО, методист центру, зосередила увагу на питанні роботи спеціалістів психологічної служби щодо попередження домашнього насильства. Працюючи в групах, учасники визначили ознаки, за якими можна визначити, чи зазнає дитина в родині насильство, познайомилися з алгоритмом ведення розмови з дитиною – жертвою домашнього насильства,  з рекомендаціями для батьків щодо побудови конструктивних стосунків з дітьми.

Переглянути скорочений запис семінару можна за посиланням:

https://youtu.be/VCTXL6Mlyr8

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO