ФОРМУВАННЯ СПРИЯТЛИВОГО ПСИХОЛОГІЧНОГО КЛІМАТУ ТА КОНСТРУКТИВНИХ ВЗАЄМИН У ДИТЯЧИХ КОЛЕКТИВАХ

golovnaПитання формування сприятливого психологічного клімату в контексті створення безпечного освітнього середовища обговорили в рамках онлайн-порадника соціальні педагоги закладів загальної середньої, фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти, закладів інституційного догляду та виховання дітей.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти  30 вересня  2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. У зустрічі  взяли участь 55 спеціалістів.

Під час онлайн-зустрічі Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, охарактеризувала особливості сприятливого психологічного клімату в колективі, ознайомила з діагностичним інструментарієм  щодо вивчення психологічного атмосфери в учнівському колективі. Акцентувала увагу на системному проведенні просвітницько-профілактичних заходів, що сприяють формуванню у здобувачів освіти особистісних і життєвих навичок для розвитку і підтримки здорових міжособистісних відносин без насильства і дискримінації.

Власним досвідом щодо застосування сучасних комплексних технологій у формуванні конструктивних взаємин у дитячих колективах поділилася Любов КОРОТЕНКО, соціальний педагог Комунальної установи Сумська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступенів № 18 Сумської міської ради.

Особливості створення сприятливого соціально-психологічного клімату для комфортної взаємодії у студентських групах розкрила  Олена ЛОБУРЦОВА, соціальний педагог Відокремленого структурного підрозділу Конотопський індустріально-педагогічний фаховий коледж СумДу.

Жвавий інтерес у присутніх викликала презентація просвітницької програми «Світ починається з тебе!», яка була представлена Тетяною КОЗЛОВСЬКОЮ, соціальним педагогом Опорного закладу – Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Глухівської міської ради. Зазначена програма посіла ІІІ місце у Всеукраїнському конкурсі авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO