21 ВЕРЕСНЯ – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ МИРУ!

golovnaЩороку, за ініціативи ООН, 21 вересня відзначається Міжнародний день миру  (International Day of Peace) – День загального припинення вогню та відмови від насильства. Емблемою Міжнародного дня миру є білий голуб з оливковою гілкою.

Однією з невід’ємних акцій Дня миру, починаючи з 1986 року, є символічна Хода Миру, ініціатором якої став індійський філософ-миротворець Шрі Чінмой. Щороку в цей день люди в усьому світі беруть участь у Ході, тим самим підтримуючи Організацію Об’єднаних Націй у її зусиллях, спрямованих на досягнення й встановлення миру в усьому світі.

В Україні День миру встановлений Указом Президента України від 05.02.2002 № 100 «Про День миру» та відзначається щороку 21 вересня.

З 2014 року держава Україна зазнає військового вторгнення з боку Російської Федерації. Агресор стрімко анексував Кримський півострів, почав бойові дії на східних територіях Луганської та Донецької області, з 24 лютого 2022 року намагався захопити всю територію України. Убито та покалічено тисячі українських громадян. Мільйони людей з окупованих агресором українських територій стали біженцями та вимушеними переселенцями. З того часу, жоден із днів в Україні не був «Днем миру» ..., але мир обов’язково повернеться – до Криму, до південно-східних територій України, і до всієї нашої держави, і, було б гарно, – до всього світу.

Сьогодні, кращі українські сини боронять територіальну цілісність країни та відстоюють мирне життя для нашого народу. Зараз, як ніколи, для кожного з нас мир – найбільша та найважливіша цінність. Мир – щоденна праця кожного громадянина задля вдосконалення, розвитку та спокою в державі.

З метою формування в учнів розуміння єдності та цілісності України, її багатонаціонального народу; поглиблення знань учнів про Міжнародний день миру, важливість миру на землі; дотримання принципів гуманності, свободи, добра, поваги, що закладені у Декларації Генеральної асамблеї ООН про право народів на мир, рекомендуємо у закладах загальної середньої освіти провести в онлайн форматі тематичні заходи:

  • інформаційні хвилини («І буде мир на всій землі!», «Сини та доньки України!»);
  • години спілкування («Мир – мова щастя», «Ми – діти світу!», «Ми за мирне небо в Україні!»);
  • виховні години («Прагнемо миру!», «Голуб миру!», «Українському народу – жити і цвісти!», «Хай буде мир віднині і довіку!», «Я обираю мир!»);
  • конкурси малюнків («Я за мир в Україні!», «Діти за Мир!», «Ми малюємо мир на Землі!»);
  • майстер-класи з виготовлення сувенірів з національною символікою (браслети, сувеніри, листівки);
  • створення поробок у техніці орігамі («Це наш крик. Це наша молитва. Мир у всьому світі!» (https://www.youtube.com/watch?v=aEVnUpjYHaQ);
  • декламування віршів про мир та Україну;
  • написання диктантів, творів, есе;
  • мистецькі проєкти «Заради миру на землі!»;
  • хореографічні композиції про Батьківщину-Україну;
  • флешмоби («Єднання громади – крок до миру!», «Мир усім дітям планети!»);
  • перегляди відеороликів, зокрема «Нам потрібне мирне небо» (https://youtu.be/4wPmXHcOEKk) тощо.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO