УЧАСТЬ У ІІІ МІЖНАРОДНІЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНІЙ ОНЛАЙН-КОНФЕРЕНЦІЇ «ОБДАРОВАНІ ДІТИ – СКАРБ НАЦІЇ!»

nagolovnu18-23 серпня 2022 року Інститутом обдарованої дитини НАПН було проведено ІІІ Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію «ОБДАРОВАНІ ДІТИ – СКАРБ НАЦІЇ!», до участі у якій долучився доцент кафедри соціально-гуманітарної освіти, кандидат філософських наук, доцент Жук М. В. у ролі одного із ключових спікерів.

Організаторами заходу виступили Національна академія педагогічних наук України, НЦ «Мала академія наук України», Інститут обдарованої дитини НАПН України. Тематичними напрями роботи конференції стали: сучасні тенденції дослідження обдарованості; інновації в освіті як інструмент євроінтеграції України; діагностика та моніторинг розвитку обдарованості в освітньому процесі; педагогічний супровід самореалізації обдарованих учнів в умовах воєнного стану; соціально-психологічна підтримка та розвиток потенціалу обдарованої особистості в системі освіти; наукова освіта: теорія та практика; реалізація STEM/STEAM підходу в освіті обдарованих дітей та молоді.

Доцента кафедри соціально-гуманітарної освіти, кандидата філософських наук, доцента Жука М. В. було запрошено виступити на пленарному засіданні конференції з доповіддю «Пошук нових можливостей підтримки обдарованості в умовах викликів військового стану». У своїй доповіді Жук М. В. з позицій проблемно-ресурсного та індикативно-технологічного вимірів досліджень наголосив на напрямах пошуку діапазону можливостей роботи з обдарованими дітьми в умовах військового стану через здійснення транзитів ефективного досвіду та прискорення адаптації українського досвіду до сучасного інформаційного простору з метою розширення партнерства (були проаналізовані переважно англомовні ресурси); розкрив можливості популяризації українського досвіду на рівні англомовних міжнародних та національних асоціацій та мереж обдарованих дітей та висловив думку про потребу створення відповідних асоціацій та мереж в Україні; висвітлив досвід провідних країн в організації дистанційної роботи, змішаного навчання з обдарованими дітьми за умов COVID-19; на прикладі розвитку STEM та STEAM досліджень висловив думку про можливість роботи на випередження (наприклад, через активізацію запровадження STREAM) і відзначив англомовні ресурси з питань діяльності STREAM-лабораторій.

В ході виступу було анонсовано початок проєкту доцента Жука М. В. «Культурна дипломатія через шкільні дослідження», в рамках якого одним із перших заходів планується порівняння досвіду збереження та відродження традицій культури на прикладі використання ткацьких верстатів в школах (телеконференція дослідників Сумщини та Івано-Франківщини).

Із матеріалами конференції можна ознайомитись за посиланням: https://iod.gov.ua/ua/naukovi-zahodi/materiali-provedenih-zahodiv/36_iii-mizhnarodna-naukovo-praktichna-onlayn-konferenciya--obdarovani-diti---skarb-naciyi-.

Запис пленарного засідання розміщено за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8A-nVarMuJ4 (час виступу Жука М. В. – 02:11:53 – 02:20:56).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO