ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ УЧИТЕЛІВ, ВИКЛАДАЧІВ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА, ХУДОЖНЬОЇ КУЛЬТУРИ ТА ІНТЕГРОВАНОГО КУРСУ «МИСТЕЦТВО»

golovnaЗавершуючи курси підвищення кваліфікації педагогів освітньої галузі «Мистецтво» у 2021-2022 н.р., з 14. 06. 2022 року по 22. 06. 2022 року відбулися курси підвищення кваліфікації вчителів, викладачів образотворчого мистецтва, художньої культури та інтегрованого курсу «Мистецтво» в онлайн форматі на платформі TEAMS. Куратор курсів, Лариса Сєрих, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, ознайомила фахівців з навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації, практико-орієнтованим змістом курсової підготовки вчителів, викладачів образотворчого мистецтва, художньої культури та інтегрованого курсу «Мистецтво» та особливостями проходження курсів в дистанційному форматі.

Під час підвищення кваліфікації слухачі курсів відвідали відео-лекції «Зміст освітньої галузі «Мистецтво» у вимірі сьогодення», «Інтерактивні методики та методи навчання на уроці образотворчого мистецтва: лінія, колір, об’єм, форма, композиція. Художні техніки як засіб самовираження особистості» (Сєрих Л.В.); «Загальнокультурна компетентність педагога» (Ковтун Є.Ф.); «Основи інфомедійної грамотності» (Петрова Л.Г.), «Зміст та структура емоційної компетентності» (Василега О.Ю.); «Особливості впровадження інноваційних технологій в закладах освіти» (Пінчук Д.М.); «Нова українська школа: соціально-громадянські виміри» (Мазуренко В.О.).

Успішно виконуючи завдання під час педагогічної практики, викладачі мистецтва розробили веб-квест «Українське мистецтво – окраса і перлина світової культури: цілі, перспективи, самоідентичність, світове визнання» та представили пости у соціальній мережі Fb, а також продемонстрували власні здобутки в чаті команди.

У ході практичних занять слухачі виконували завдання, винаходячи інтерактивні методи роботи на уроках, характеризуючи рівень власної креативної компетентності: «Асоціації. Асоціативний кущ», «Мозковий штурм», «Діалог», гра «Так – Ні», гра-вікторина на платформі Quizizz (https://quizizz.com/join?gc=60826397), «Мікрофон», «Незакінчене речення», «Дискусія», «Рівний-рівному», «Ланцюжок», «Мистецький батл» та інші, що дозволяє вчителю підвищити навчальну мотивацію, рівень самоорганізації учнів, рівень сформованості самоосвітньої компетентності; розвивати критичне та логічне мислення, творчі здібності, навички проєктної діяльності. Слухачі курсів розробляли різноманітні вправи: «Різноплановий пейзаж», «Прояви фантазію», «Знайди зайве», «Ізотерапія. Колаж», «Змішування фарб», що уможливлює розвиток художньої уяви, креативності, стимулює розвиток образного мислення, дрібну моторику пальців, уміння зосереджуватись; розвиває почуття ритму й гармонії, зорову пам’ять, спостережливість, просторову уяву, окомір тощо.

Із безлічі інтерактивних форм роботи на уроках з учнями слухачі курсів розробляли онлайн-змагання, майстер-класи, фото-пленери, віртуальні подорожі та екскурсії, що сприяє розвитку критичного мислення, дає змогу визначати власну позицію, формує навички відстоювання особистої думки, поглиблює знання з означеної теми тощо.

Цікавою й корисною була практика роботи з різними web-сервісами, зокрема https://www.thinglink.com. Слухачі розробляли інтерактивні плакати, розміщували посилання на них у спільній презентації та ділились власними враженнями під час обговорення в чаті.

У підсумковому представленні результатів своєї діяльності педагоги розповідали про свої напрацювання й знахідки, методичні розробки, виконували тестові завдання, дякували викладачам курсів підвищення кваліфікації вчителів, викладачів образотворчого мистецтва, художньої культури та інтегрованого курсу «Мистецтво» за змістовне й якісне проведення курсів.

Слухачам було запропоновано ознайомитись з можливістю підвищення власного професійного рівня шляхом вступу на одну із спеціальностей магістратури КЗ СОІППО, інформацію про які було презентовано в чаті та команді курсів підвищення кваліфікації в профорієнтаційних буклетах інституту.

image

Учителі, викладачі образотворчого мистецтва, художньої культури та інтегрованого курсу «Мистецтво» висловили щире побажання процвітання нашої країни та сподівання на скоріше відновлення мирного життя.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO