КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 073 МЕНЕДЖМЕНТ ДЛЯ ДИРЕКТОРІВ ЗАКЛАДІВ ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ОСВІТИ, НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНИХ КОМПЛЕКСІВ, СПЕЦІАЛЬНИХ ШКІЛ

golovnaВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2022 рік, з 30.05.2022 року по 10.06.2022 року відбулися курси підвищення кваліфікації за спеціальністю 073 Менеджмент для директорів закладів загальної середньої освіти, навчально-виховних комплексів, спеціальних шкіл в онлайн форматі на сервісі TEAMS.

Куратор курсів, Вікторія Перлик, старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту, методист з управлінської діяльності, ознайомила керівників з навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації, особливостями дистанційної форми навчання та практико-орієнтованим змістом курсової підготовки керівників закладів загальної середньої освіти. На курси зареєструвалися 20 слухачів з різних куточків Сумської області. Особливістю цієї групи було те, що слухачі проходили курси підвищення кваліфікації з управлінської діяльності протягом першого року свого призначення на посаду директора закладу загальної середньої освіти.

 Заняття на другий день відбувалися з перервами через сигнали повітряної тривоги, але видалися змістовними, адже то була перша зустріч у незвичайних умовах, коли візуально був зроблений портрет групи на дошці PADLET, де слухачі представили свої світлини з мирного життя, розказали про свої професійні та особисті якості, висловили свої побажання, головний меседж яких – Мир, Перемога, Добро.

Навчальні заняття для керівників закладів  загальної середньої освіти були проведені за навчально-тематичним планом, який включає 6 модулів інваріантної складової, та низку спецкурсів, які були запропоновані слухачам. Серед них цікаві й актуальні для сучасного керівника «Лідер та лідерство в освіті» (старший викладач Вікторія Перлик); «Готовність керівника закладу освіти до інноваційної діяльності» (кандидат наук з державного управління, доцент Світлана Луценко); «Формування та побудова внутрішньої системи якості освіти» (начальник управління Державної служби якості освіти в Сумській області Алла Рябуха); «Основи ефективного спілкування та соціальної взаємодії сучасного керівника закладу освіти» (доктор психологічних наук, професор Алла Вознюк); «Інформаційно-цифрові технології у закладах загальної середньої освіти» (кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Подліняєва).

Серед роботи з керівниками закладів освіти були презентовані активні форми взаємодії, розглянуті окремі питання:

  • Управлінська компетентність сучасного керівника-лідера освіти в контексті Професійного стандарту керівника (директора) закладу загальної середньої освіти;
  • SVOT-аналіз системи діяльності закладів загальної середньої освіти;
  • Управлінські рішення керівника закладу освіти як шлях до успіху освітньої організації.

Активність слухачів курсів була проявлена під час виступів, роботи в чатах, заповнення таблиць, тестувань, полілогів з актуальних питань розвитку загальної середньої освіти та реалій сьогодення.

В останній день занять, 10 червня, слухачі цікаво й змістовно поділилися досвідом управлінської діяльності та висловили свої враження від курсів:

«Курси підвищення кваліфікації – це завжди оновлення знань, удосконалення поштовх до професійного зростання…»;

«Отримали стимул до самовдосконалення, самореалізації, бо, як зазначав К. Ушинський: «Учитель живе доти, доки вчиться»…;

«Висловлюємо подяку Вікторії Перлик за якісну організацію та проведення курсів, за високі організаційні вміння і професіоналізм, усім викладачам – за цікаві і змістовні лекції!»;

«Здоров’я, мирного неба, успіхів!»

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO