КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ: ДЕКОРАТИВНО-УЖИТКОВЕ МИСТЕЦТВО В ОСВІТНЬОМУ ПРОЦЕСІ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ Й ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА –ПЕРЛИНА В ДУХОВНОМУ НАБУТКУ УКРАЇНСЬКОЇ НАЦІЇ

golovnaВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2022 рік з 30. 05. 2022 року по 01. 06. 2022 року відбулися курси підвищення кваліфікації вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання «Технології» «Упровадження декоративно-ужиткового мистецтва в освітній процес трудового навчання й образотворчого мистецтва (проведення майстер-класів)» в онлайн форматі на TEAMS. Куратор курсів, Лариса Сєрих, доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент, ознайомила педагогів з навчально-тематичним планом курсів підвищення кваліфікації, особливостями дистанційної форми навчання та практико-орієнтованим змістом курсової підготовки вчителів образотворчого мистецтва та трудового навчання «Технології».

На початку курсів підвищення кваліфікації слухачам була запропонована відео-лекція «Декоративно-ужиткове мистецтво: композиція в декоративно-ужитковому мистецтві». Із насолодою вчителі усвідомлювали цінність декоративно-ужиткового мистецтва як синкретичної мови давніх-давен, де йдеться про працю, природу, родинне життя, взаємини між людьми, важливі суспільні події, зокрема боротьбу українського народу проти зовнішніх ворогів, про видатних воїнів та полководців. З часом, традиції й жанри накопичувались й змінювались, зберігаючись в пам’яті народній, передаючись від покоління до покоління як дорога, коштовна перлина нашого народу. Це безсмертні пам’ятки, створені генієм нашого народу. Через віки й століття сяють вони яскравими барвами: лицарством у любові, козацькою відвагою, безмежним патріотизмом.

Після лекції педагоги виконували практичну роботу зі створення композиції – панно із природних матеріалів або геометричних фігур. Із зацікавленням слухачі рефлексували з питання композиції в декоративно-ужитковому мистецтві, виконуючі завдання, відповідаючи на запитання, спілкуючись в режимі «чат».

У форматі відеоконференції з аудіо супроводом та демонстрацією презентацій слухачі відвідали лекцію «Текстильна лялька-іграшка. Види ляльок. Виготовлення ляльки іграшки різними техніками». Завершилася робота за цією темою проведенням майстер класу «Виготовлення текстильної ляльки з капрону та технікою «Ґрунтований текстиль».

У підсумковому занятті слухачі курсів виготовляли автентичну ляльку-мотанку, оздоблюючи її мотивами різних видів декоративно-ужиткового мистецтва. Отримали задоволення й насолоду від спільної праці.

Декоративно-ужиткове мистецтво – перлина нашої української нації, будемо плекати його, сповідуючи Добро, Щастя й Мир на Нашій Землі.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO