Питання надання психологічної допомоги в умовах війни обговорили спеціалісти психологічної служби

golovnaПід час воєнних дій особливої актуальності набуває психологічна підтримка, адже психіка дітей та дорослих перебуває в постійному напруженні. Реакціями на стресові та травматичні події можуть бути страх, ступор, плач,  почуття провини, апатія та інші.

Обговоренню питання надання психологічної допомоги було присвячено онлайн-зустріч, проведену 11 травня 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для спеціалістів психологічної служби закладів фахової передвищої, професійної (професійно-технічної) освіти та закладів інституційного догляду та виховання дітей. В онлайн-зустрічі взяло участь 56 практичних психологів і соціальних педагогів.

Звертаючись до спеціалістів, Анна РАСТРОСТА, методист центру, зауважила, що своєчасна і професійна підтримка учасників освітнього процесу допомагає пережити травмівний досвід та відновитися. Надаючи таку допомогу, фахівець психологічної служби повинен спиратися на три оперативні принципи – дивитися, слухати, спрямовувати.

Власним досвідом роботи щодо надання психологічної підтримки учням, педагогам, батькам, зокрема, в онлайн-режимі, поділилася Лариса БІЛОВОЛ, практичний психолог Сумського вищого  професійного училища будівництва і дизайну.

За результатами семінару учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання в своїй діяльності.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO