Робота творчої групи «Уроки здорового харчування в закладах освіти»

golovnaЗмістово-методичний супровід обласного проєкту та навчального курсу «Уроки здорового харчування» для учнів 1 – 11 класів, упроваджуваного на виконання Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025 роки, забезпечує обласна творча група.

Обласна творча група «Уроки здорового харчування в закладах освіти» діє з 2021 року, відразу після запуску однойменного проєкту. У її складі – 25 учителів початкових класів та основ здоров’я Сумської області. Науковий керівник обласної творчої групи – Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти комунального закладу СОІППО. Діяльність обласної творчої групи спрямована на створення банку навчально-методичних матеріалів навчального курсу «Уроки здорового харчування», розвиток професійної компетентності педагогів з освітніх питань здорового харчування людини. Амбітне завдання творчої групи – створити електронний навчально-методичний ресурс на допомогу вчителям Сумської області з викладання уроків здорового харчування – потребує відповідальності, наполегливості, системності та освіченості. При цьому, розуміючи тенденції сьогодення, навчально-методичний ресурс має бути багатоваріантним, різноаспектним. Необхідно, щоб учителі, використовуючи розробки, не були обмежені жорсткими рамками формату розробок, а, навпаки, мотивувалися до власних пошуків і творчості.

В обласному проекті – навчальному курсі «Уроки здорового харчування» задіяні всі заклади загальної середньої освіти, а саме – учителі основ здоров’я, початкових класів, класні керівники. Упровадженню курсу передує підготовка педагогів на спеціальних однойменних курсах. Наразі таке навчання пройшли 291 учитель. У процесі курсової підготовки педагоги долучаються до створення розробок різнопланових методичних матеріалів до уроків навчального курсу. Експертами цих розробок, відповідальними за банк ресурсів кожного класу, є малі творчі групи, створені всередині обласної творчої групи «Уроки здорового харчування в закладах освіти».

Стартовим кроком в роботі членів творчої групи було створення очікуваних результатів навчально-пізнавальної діяльності учнів / учениць до навчальних тем програми курсу, авторської методичної розробки уроку в кожному класі. Пройшов рік діяльності творчої групи. Є про що прозвітуватись. Створено, проаналізовано і відредаговано близько 120 методичних розробок уроків здорового харчування. Матеріали виставлено в хмарне сховище, до якого доступ мають всі педагоги, хто пройшов курси підвищення кваліфікації. У постійно діючій дошці Padlet виставляються посилання на цінні електронні ресурси до кожного уроку.

Керівництво і координація діяльності обласної творчої групи  здійснюється системно і в різних форматах. Створена спеціальна команда в Microsoft Teams, де накопичуються і зберігаються ресурсні матеріали, проводяться наради. Для миттєвого реагування діє група Viber. Готується контент спеціального каналу в Telegram.

Упровадження уроків здорового харчування, навчально-методичний супровід уроків обласною творчою групою вирішує важливе завдання – формування свідомого та відповідального ставлення учасників освітнього процесу до здорового харчування як компоненту власного здоров’я. Тема здорового харчування людини важлива за будь-яких умов і обставин життя. Це те, без чого не можна бути здоровими, енергійними, стресостійкими. Харчові звички – першочергова складова здорового способу життя. Ми будемо жити у мирній країні, і знання про здорове харчування додадуть добробуту кожній людині, родині, країні.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO