ПРО ДІЯЛЬНІСТЬ НАУКОВО-ДОСЛІДНОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ІСТОРИКО-КРАЄЗНАВЧИХ ДОСЛІДЖЕНЬ

logo new 200Активність краєзнавців, об’єднаних у лабораторії, в 2022 році здійснюється як у межах традиційної для них наукової роботи, так і в специфічних умовах, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти нашої країни.

Наразі підготовлено низку рукописів до публікації у вітчизняних фахових виданнях і журналах, що входять до міжнародних наукометричних баз даних. Зокрема, подано до друку статті історико-регіонального характеру: 1) «Проблеми обліку та збереження пам’яток культурної спадщини (на прикладі міського кладовища м. Суми)» (автори: Д. Кудінов, М. Михайліченко) – до журналу «Сумська старовина» (м. Суми, Україна); 2) «Нарис історії автомобільного руху початку ХХ ст. у м. Суми» (автор Д. Кудінов) – до журналу «Сумський історико-архівний журнал» (м. Суми, Україна); 3) «Ukraine becomes the 9th Country to sign the Artemis accords»: правові аспекти місячних амбіцій України» (автори: Д. Кудінов, М. Михайліченко) – до журналу «Приватне та публічне право» (м. Херсон, Україна).

В. Оліцьким здійснена підготовка до проведення ІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю «Археологія Північно-Східної України: здобутки та перспективи», що має відбутися 27 травня цього року на базі Сумського державного педагогічного університету імені А. С. Макаренка.

Усіма членами науково-дослідної лабораторії історико-краєзнавчих досліджень (Д. Кудінов, М. Михайліченко, В. Оліцький, В. Цибка) підготовлено тези виступів для участі у ІX Всеукраїнській науково-практичній конференції «Суспільно-політичні процеси в Україні та світі: історія, проблеми, перспективи», що має відбутися 31 травня на базі кафедри історії Сумського державного університету.

З першого тижня Вітчизняної війни українського народу проти російської агресії члени науково-дослідної лабораторії долучилися до волонтерської діяльності: 1) поширено понад 5 тис. листівок із попередженням населення про наслідки від контакту із вибухонебезпечними пристроями та піхотними мінами (Д. Кудінов, М. Михайліченко, В. Цибка); 2) забезпечено звернення екіпажу патрульного катеру «Суми» ВМС ЗСУ до містян, які перебували в облозі; 3) здійснено акцію декорування контактних скульптур міста жовтою стрічкою на ознаку підтримки бойового духу сум’ян, територіальної оборони м. Суми та ЗСУ; 4) записано понад 30 передач для Українського радіо «Суми» (88.1 FM) на історичну, краєзнавчу та патріотичну тематику (спікери – Д. Кудінов, М. Михайліченко, В. Оліцький, А. Гончаренко, В. Нестеренко; ведучі – Д. Кудінов, Б. Майоров); 5) взято участь у спорудженні укріплень в районі військового містечка та сортуванні гуманітарних вантажів (Д. Кудінов, М. Михайліченко).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO