ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО МУЛЬТИПРЕДМЕТНОГО ТЕСТУ ЗА СКЛАДНИКОМ : ІСТОРІЯ УКРАЇНИ

golovnaУкраїнський центр оцінювання якості освіти продовжує серію інформації про зміст майбутнього національного мультипредметного тесту (далі – НМТ) за складником: історія України, який проводитимуть у комп’ютерному форматі.

 

Зміст завдань блоку НМТ з історії України буде відповідати чинній програмі. Ця частина охоплює певні теми, вивчення яких передбачено в шкільному курсі історії України, а саме: «Україна в роки Першої світової війни»; «Початок Української революції»; «Розгортання Української революції. Боротьба за відновлення державності»; «Встановлення комуністичного тоталітарного режиму в Україні»; «Утвердження більшовицького тоталітарного режиму в Україні»; «Західноукраїнські землі в міжвоєнний період»; «Україна в роки Другої світової війни»; «Україна в перші повоєнні роки»; «Україна в умовах десталінізації»; «Україна в період загострення кризи радянської системи»; «Відновлення незалежності України»; «Становлення України як незалежної держави»; «Творення нової України».

Зверніть увагу, що в блоці НМТ з історії України будуть завдання, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.», тобто лише теми, які раніше були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України. 

Структурно блок НМТ з історії України буде містити 20 завдань, з-поміж яких: 

  • 15 завдань з вибором однієї правильної відповіді з чотирьох запропонованих варіантів;
  • 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»);

Завдання з історії України буде оцінено відповідно до схеми нарахування балів, застосованої в зовнішньому незалежному оцінюванні. Тобто по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь на завдання з вибором однієї правильної відповіді та по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на встановлення відповідності. Отже, за виконання завдань блоку НМТ з історії України можна отримати від  0 до 35 балів.

Свій результат (тобто кількість набраних балів за правильно виконані завдання) учасник знатиме після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде також переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за шкалою 100-200 достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал. 

У підготовці до виконання завдань блоку НМТ з історії України, передусім, варто продовжувати ретельно працювати над шкільною програмою з історії України, відвідуючи онлайн або офлайн уроки, які проводять вчителі, або уроки Всеукраїнської школи онлайн.

Для самостійного тренування доречно використовувати: 

Інформацію упорядковано завідувачем навчально-методичного відділу моніторингу якості освіти та зовнішнього незалежного оцінювання Сумського ОІППО Остапенко О.І.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO