ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР «ФОРМУВАННЯ КРИТИЧНОГО МИСЛЕННЯ ЯК ВАЖЛИВОЇ СКЛАДОВОЇ НАВЧАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ НА УРОКАХ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ»

nagolovnuВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2022 рік, 21 лютого відбувся обласний семінар (в онлайн режимі) «Формування критичного мислення як важливої складової навчальної діяльності на уроках української мови та літератури» для вчителів української мови та літератури закладів загальної середньої освіти.

Під час проведення заходу Кононенко О.В., методист із української мови та літератури навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, висвітлила питання розвитку критичного мислення в умовах сучасної школи; зосередила увагу на розвитку критичного мислення засобами міжпредметної інтеграції на уроках української мови та літератури; зупинилася на питанні формування емоційного інтелекту та критичного мислення як складових процесу пізнання на уроках української мови та літератури.

Волкова О.В., учитель української мови та літератури Миколаївського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миколаївської селищної ради, поділилася досвідом роботи щодо формування критичного мислення в учнів засобами візуалізації на уроках української мови та літератури.

Лагута О.П., учитель української мови та літератури Опорного закладу – Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 6 Глухівської міської ради, продемонструвала (з досвіду роботи) переваги використання засобів інтерактивних технологій на уроках української мови та літератури.

Коверсун В.М., учитель української мови та літератури Буринської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №1 імені В.М. Кравченка Буринської міської ради, наголосила на важливості використання асоціативно-порівняльного підходу під час формування критичного мислення в учнів (з досвіду роботи).

Пауль І.О., учитель української мови та літератури Білопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2 ім. С.М. Гордієнка Білопільської міської ради,  висвітлила питання формування критичного мислення засобами інформаційно-комунікаційних технологій на уроках української мови та літератури (з досвіду роботи).

Семеног О.М., завідувач кафедри української мови і літератури Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, доктор педагогічних наук, професор, висвітлила питання важливості формування критичного мислення учнів 5 класу на уроках української мови.

За підсумками семінару надано методичні рекомендації.


Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO