ОСОБЛИВОСТІ РОЗВИТКУ ЕМОЦІЙНОГО ІНТЕЛЕКТУ ДІТЕЙ ДОШКІЛЬНОГО ВІКУ

IMG 20220217 095551Значення емоційного інтелекту для соціалізації  дитини дошкільного віку та особливості його розвитку  розглядали в рамках онлайн-семінару практичні психологи закладів дошкільної освіти Сумської області та психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Захід проведено навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 17 лютого 2022 року на базі Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації. До онлайн-зустрічі приєдналися 70 спеціалістів.

Одним із основних завдань особистісно орієнтованого навчання і виховання як оновленої парадигми освіти є формування в дітей емоційної компетентності, що забезпечує успішність спілкування та соціальної взаємодії. Актуальність зазначеного посилюється суспільними потребами, пов’язаними зі збереженням психічного здоров’я дітей. У цьому контексті принципово значущу роль може відіграти емоційний інтелект, розвиток якого сприятиме емоційному благополуччю дітей та їх соціалізації.

Модератор зустрічі Лариса КОНДРАТЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, зупинилася на визначенні поняття «емоційний інтелект» та передумовах виникнення цього феномену. Присутні дослідили ключові характеристики емоційного інтелекту дошкільника та його роль у становленні особистості дошкільника.

Актуальною для практичних психологів була робота по складанню алгоритму діяльності спеціаліста з розвитку емоційного інтелекту дітей дошкільного віку,  відпрацюванню навичок застосування технологій «Гість групи», «Кола рефлексії», методик «Намалюй свій настрій», «Щоденник емоцій», методу «Етюд».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO