Питання професійного розвитку спеціалістів психологічної служби обговорили психологи центрів професійного розвитку педагогічних працівників

golovnaВажливою умовою успішної професійної діяльності спеціаліста психологічної служби є  його професійний розвиток. В умовах сьогодення  професійний розвиток практичних психологів, соціальних педагогів набуває особливої актуальності, адже соціально-економічні перетворення ставлять нові вимоги до особистості сучасного фахівця.

Обговоренню питання роботи психологів центрів професійного розвитку педагогічних працівників щодо створення умов для професійного розвитку практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти було присвячено онлайн-семінар, проведений 15 лютого 2022 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти. У заході взяли участь 23 психологи та директори центрів професійного розвитку педагогічних працівників.

Відкриваючи семінар, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру,  зауважила, що  однією з трудових функцій спеціаліста служби є власний професійний розвиток та самоосвіта. З огляду на це, увагу присутніх було акцентовано на понятті «професійний розвиток», його особливостях. Учасники семінару також ознайомилися з професійними компетентностями, які мають бути сформовані у спеціалістів психологічної служби для успішної реалізації зазначеної трудової функції.

Досвідом роботи щодо створення умов для професійного розвитку практичних психологів, соціальних педагогів з учасниками поділилися Надія КОЗАЧУК, психолог центру професійного розвитку Степанівської селищної ради, та Моніка ЗАГЛАДА,  психолог центру професійного розвитку Роменської міської ради.

Однією з професійних компетентностей спеціаліста служби є здатність використовувати зовнішню та внутрішню супервізію та інтервізію як інструмент професійної підтримки та розвитку. Про те, як організувати роботу інтервізійної групи, з власного досвіду розповіла Ірина АНТОНЕНКО, психолог центру професійного розвитку Сумської міської ради.

Онлайн-семінар став першим у серії зустрічей, присвячених роботі психологів центрів щодо професійного розвитку педагогічних працівників. Наступну зустріч буде присвячено психологічній підтримці педагогів.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO