ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ СНІГУ. МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЗИМОВИХ ВИДІВ СПОРТУ

golovnaМіжнародна федерація лижного спорту заснувала свято – Всесвітній день снігу  (World Snow Day). Його відзначають щорічно в третю неділю січня. Це свято має й іншу назву – Міжнародний день зимових видів спорту.

Його мета – залучення дітей та молоді до активного відпочинку, інформування про користь зимових розваг, а також про роль снігу в навколишньому середовищі.

01Що таке сніг? Сніг – це тверді опади, що утворюються при температурі нижче 0 °C. Він складається з безлічі дрібних кристалів льоду, міцно з’єднаних один з одним. Усі кристали мають гексагональну базову структуру та розрізняються за формою і розміром. Існує понад п’ять тисяч основних форм сніжинок.

З давніх-давен люди використовують для будівництва житла будь-який придатний матеріал: деревину, глину та камені. Ескімоси знайшли застосування навіть снігу. Жителі північних регіонів Землі мають навики виживання в важких кліматичних умовах. І традиційні будинки з льоду та снігу (іглу) – один із найважливіших винаходів ескімосів. Іглу має куполоподібну форму. У середньому діаметр житла становить майже 3-4 м, висота – до 2 м.

Останніми десятиліттями людство всіляко шукає можливості отримувати електроенергію з відновлюваних джерел. Найкраще себе зарекомендували сонце та вітер. Але в Японії придумали, як добувати струм зі снігу. З цього приводу, починаючи з грудня 2022 до березня 2023 року, Токійський університет електрокомунікацій проводить випробування. Для цього прибраний з вулиць міста Аоморі (північ острова Хонсю) сніг скидатимуть до басейну, розташованого в закритій школі. Електроенергія в ньому вироблятиметься за рахунок різниці температур між снігом та зовнішнім повітрям.

02Сніг має велике значення для розвитку зимових видів спорту. Варто зазначити, що серед 10 найпопулярніших видів спорту в Україні – хокей і біатлон.

У складі національної збірної України з біатлону багато років виступали представники Сумщини – Семеренко Віта Олександрівна, Семеренко Валентина Олександрівна (уродженці смт. Краснопілля). Вони ставали переможцями і призерами Олімпійських ігор (2014), неоднократними переможцями і призерами чемпіонатів світу, етапів Кубка світу, чемпіонатів Європи  з біатлону.

За вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури і спорту, досягнення високих спортивних результатів з біатлону сестри Семиренко відзначені державними нагородами.

Про цікаві зимові види спорту можна ознайомитися за посиланням: https://www.volynpost.com/news/42953-zymovi-vydy-sportu-pro-iaki-znayut-ne-vsi-foto

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO