ПЛАТФОРМА ПРО ЗДОРОВЕ ХАРЧУВАННЯ «ЗНАЇМО»

golovnaВ Україні працює платформа про здорове харчування у закладах освіти «Знаїмо». Вона – складова реформи системи шкільного харчування, яка відбувається в Україні, за ініціативи першої леді Олени Зеленської. Назва «Знаїмо» розшифровується як «знаємо, що їмо».

Платформа «Знаїмо» – спільний проєкт державних органів України (Міністерство освіти і науки України, Міністерство охорони здоров’я, Міністерство економіки, Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів), міжнародних партнерів, українських громадських організацій і компаній (Центр громадського здоров’я України, Благодійний фонд «Здоров’я жінки і планування сім’ї»), який є частиною реформи системи шкільного харчування.

Платформа містить всю ключову інформацію про реформу харчування, нормативно-правову базу, навчальні матеріали, поради тощо. Основне завдання платформи – інформувати управлінців освіти, керівників закладів освіти, педагогів та батьків про зміни у системі харчування та найкращі практики організації харчування у закладах освіти.

На платформі розміщено, зокрема, рекомендовані меню для шкіл і технологічні картки приготування страв, інформацію про харчування для дітей з особливими дієтичними потребами, відеоінструкції щодо сучасних форм організації шкільного харчування та впровадження системи HACCP.

Окремий розділ для батьків учнів містить матеріали, які допоможуть краще зрозуміти особливості здорового харчування, ролі різноманітного раціону й ризики, спричинені нездоровим харчуванням та ожирінням. Розділ також містить поради, як допомогти дітям призвичаїтись їсти корисно.

Розділ із навчальними та інформаційними матеріалами стане у нагоді учням та педагогам, у якому розповідається про:

Такі матеріали допоможуть учням більше дізнаватись про здорове харчування та вести здоровий спосіб життя.

Підтримку в розробці платформи надали Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, Швейцарсько-українські проєкти DECIDE та «Діємо для здоров'я», Асоціація дієтологів України, команда Євгена Клопотенка. IT-партнером виступила компанія SoftServe.

Відвідати платформу «Знаїмо» можна, перейшовши за покликанням: https://znaimo.gov.ua.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO