БЕЗПЕКА ЛЮДЕЙ – ПРІОРИТЕТ СЬОГОДЕННЯ

golovnaВійськова агресія Російської Федерації на території України постійно супроводжується обстрілами, особливо прикордонних територіальних громад. За даними Сумської обласної військової адміністрації, до зони бойових дій на території Сумщини віднесено 19 громад (станом на 04.12.2022). У наслідок їх  систематичних обстрілів руйнується критична та приватна інфроструктури. Це призводить до необхідності постійного інформування населення, зокрема педагогів та учнів, щодо порядку дій в умовах надзвичайних ситуацій.

З метою просвітницької роботи та підготовки населення України до здатності діяти в умовах надзвичайних ситуацій, на освітній онлайн-платформі «Зрозуміло» розміщено навчальні курси для всіх зацікавлених громадян, зокрема, інформаційні матеріали:

‒ «У безпеці» (курс щодо навчання громадян правилам поводження та виживання в зоні бойових дій: виживання в облозі, під час евакуації, обстрілів чи тимчасової окупації, діям у разі хімічної небезпеки). Ознайомитися зі структурою курсу, тематикою занять та пройти навчання можна, перейшовши за посиланням https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-032+nov2022/about;

 ‒ «Основи цивільного захисту для добровольців» (курс, що містить теорію – інформацію громадянам, які долучаються до роботи у складі добровільних формувань цивільного захисту для проведення допоміжних робіт із запобігання або ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій). Ознайомитися зі структурою курсу, тематикою занять та  пройти навчання можна, перейшовши за посиланням  https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-026+aug2022/about.

Збереження життя та здоров'я кожної людини має бути актуальним питанням не лише для дорослих громадян нашої країни, а й для дітей шкільного віку. Тому, Фондом Східна Європа, у межах Програми «Онлайн-заняття з безпеки для дітей», за сприяння Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) й підтримки американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА», були розроблені – навчальний курс та відеоматеріали, зокрема:

‒ «Цивільна безпека та підготовка до надзвичайних ситуацій» (теоретичні дані з основ цивільного захисту та практичні вправи з реагування на надзвичайні ситуації). Курс розраховано на учнів 5-9 класів  закладів загальної середньої освіти. Ознайомитися зі структурою курсу, тематикою занять та долучитися до його проходження можна за посиланням https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:eef+EEF-028+sept2022/about;

‒ «Обережно: міни» (навчальний матеріал представлений у форматі відеоуроку для учнів 5-9 класів, сюжет якого спрямований на інформування дітей про ризики, пов’язані з надзвичайними ситуаціями та вибуховими предметами. Переглянути його можна перейшовши за посиланням https://courses.zrozumilo.in.ua/courses/course-v1:EEF+EEF-031+sept2022/about).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO