Світлодіодні LED (Light-Emitting Diode) лампи – сучасне та економічно вигідне освітлення

golovnaГоловною умовою очного навчання в закладах освіти є наявність захисних споруд, у яких не допускається: прокладання тимчасових електричних та інших інженерних мереж, а також незакріпленого електричного обладнання; використання  світильників, люмінесцентних ламп, світильників із незахищеними лампами розжарювання. Електричні світильники мають бути захищеними від механічного пошкодження. Захисна споруда має забезпечуватися штучним освітленням. Для освітлення захисних споруд можна використовувати світлодіодні та інші енергоощадні лампи.

Енергоефективність та ощадливий підхід до використання енергоресурсів завжди були важливим питанням для українців. Особливо важливо це під час воєнного стану та військових дій.

Одним із заходів щодо економії електроенергії є заміна ламп розжарювання на енергозберігаючі. Лампи розжарювання застаріли в технологічному плані, тому в більшості країн світу від них або повністю відмовилися, або обмежили за потужністю.

В Україні 40% структури споживання електричної енергії становить населення, а заміна 50 млн. лампочок розжарювання може заощадити роботу одного реактора атомної станції потужністю 1МВт. Для збалансування енергосистеми у країні, Уряд України озвучив міжнародним партнерам пропозицію щодо заміни 50 млн старих лампочок на LED-лампи. Першим, хто приєднався до цієї ініціативи, став Євросоюз, який заявив про те, що готовий профінансувати для населення України заміну 30 млн ламп. Початок програми безкоштовного обміну ламп розжарювання на нові LED-лампи, обсягом до п’яти ламп на людину заплановано на 1 січня 2023 року. Одна людина може замінити п’ять лампочок і тим самим зробити свій внесок у впровадження енергозберігаючих технологій у себе вдома.

Світлодіодна LED лампа (від англ. light-emitting diode – діод, що випромінює світло) – це напівпровідниковий пристрій, що випромінює світло, коли через нього проходить електричний струм, їх ще називають світлодіодними лампами. Близько 90 % спожитої електричної енергії в LED лампі перетворюється в світову. Колір світла, яке випромінює світлодіод, залежить від хімічного складу напівпровідників, що використаний у ньому, тому можна розробляти лампи, що випромінюють світло певного кольору. LED лампи знайшли застосування в різних галузях, їх використовують в промисловості та на виробництві, для освітлення парків і вулиць, у житлово-комунальному господарстві, для внутрішнього освітлення приміщень. Останнім часом їх досить часто стали використовувати також і в домашніх умовах.

Зовнішньо LED лампи не відрізняються формою та дизайном від звичної для українців лампи розжарювання, до її складу входить цоколь, корпус, розсіювач прозорий або матовий. Вирізняється вона тим, що включає в себе велику кількість дрібних світлодіодів. Крихітний світлодіод є надто потужним, його яскравість не менша, ніж в  інших типах освітлення, при цьому електроенергію він споживає менше. Світлодіоди застосовують в індикаторах, інформаційних табло, світлофорах, ліхтариках, гірляндах тощо.

Світлодіоди – це більш стабільні джерела світла, ніж лампи розжарювання або люмінесцентні, і різниця вражає: типова лампа розжарювання світить близько 750 годин; а світлодіодні від 30 000 годин до 50 000 годин, термін використання їх не залежить від кількості вмикань та вимикань пристрою. При повсякденному використанні, LED лампи можуть освітлювати приміщення
10 років, не потребуючи заміни. Окрім вказаного вище, виробу властива низька тепловіддача, максимальний нагрів лампи не перевищує 50 градусів, що дозволяє використовувати його у будь-яких приміщеннях.

Світлодіоди виготовляють з твердих матеріалів, завдяки цьому лампи не б'ються, не містять скла, не чутливі до перепадів в електромережах, це також надає їм додаткової переваги.

Варто замислитись над тим, яким має бути освітлення, побудувати нові звички та організувати свою оселю так, щоб вона стала енергоощадною, а енергетичні системи мали міцний запас для стабільної роботи взимку.

Вашій увазі пропонуємо наступну пораду, яка допоможе зберегти стабільне електропостачання – використовуйте світлодіодні лампи, вони
на 6 Вт видають стільки ж світла, скільки звичайна лампочка на 60 Вт. У ламп LED термін експлуатації до 50000 годин, що в 50 разів більш ніж термін експлуатації у ламп розжарювання. При цьому, можна на одній лампі заощадити 420-1250 гривень.

Основні переваги світлодіодних ламп:

  • абсолютна нешкідливість для очей. У випромінюваному світлодіодними лампами світлі немає ультрафіолетових та інфрачервоних променів. Світлодіодні лампи не мерехтять. Ваші очі не будуть перевтомлюватися під час читання або роботи за комп’ютером;
  • у світлодіодних ламп майже немає теплового випромінювання. Світлодіодні лампи вібро-та ударостійкі й не містять шкідливих для здоров’я речовин;
  • великий термін служби. Термін служби світлодіодних ламп – 50 тис. годин. Використовуючи лампу впродовж 10-12 годин на добу, ви майже на
    12 років забудетеся про те, що їх треба замінювати;
  • неймовірна економність. Середня споживана потужність світлодідних ламп становить 10-15 Вт. При цьому, світловіддача ламп така сама, як світловіддача ламп розжарювання потужністю 75-100 Вт;
  • конструктивно лампи відповідають існуючим стандартам. Вам не доведеться змінювати вже наявні світильники, ви можете просто замінити лампи.

Інформацію про характеристики та призначення використання, як для систем зовнішнього, так і внутрішнього освітлення, світлодіодних LED ламп можна знайти за посиланням: https://bit.ly/3Fvrck2.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO