Цифрова грамотність сучасного вчителя

u3Цифрові технології в умовах воєнного стану – дієвий інструмент вчителів закладів загальної середньої освіти для організації дистанційного та змішаного навчання, оцінювання результатів навчання учнів у цифровому освітньому середовищі.

 

Сучасні вчителі повинні швидко та ефективно реагувати на виклики ХХІ століття, володіти новими цифровими засобами, уміти створювати безпечне інформаційне середовище, захищати особисту інформацію в цифровому просторі.

Цифрова грамотність учителя, складовими якої є комп’ютерна, інформаційна, мультимедійна грамотність і грамотність комп’ютерної комунікації  – запорука оптимізації освітнього процесу, конструювання, створення цифрового онлайн, офлайн середовища.

Учителі закладів загальної середньої освіти на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта» (https://osvita.diia.gov.ua/), створеній Міністерством цифрової трансформації України у співпраці з Міністерством освіти і науки України, можуть оцінити власний рівень цифрової грамотності, склавши національний тест на цифрову грамотність «Цифрограм для вчителів» (https://osvita.diia.gov.ua/digigram).

Запитання тесту згруповані у 5 блоків:

  • цифрове суспільство;
  • професійний розвиток;
  • цифрові освітні ресурси;
  • навчання та оцінювання учнів із використанням цифрових технологій;
  • цифрова компетентність учнів.

З метою професійно-особистісного розвитку, удосконалення цифрових навиків, учителі закладів загальної середньої освіти можуть розпочати навчання  на порталі «Дія. Цифрова освіта», переглянувши освітні серіали:

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO