ЕЛЕКТРОННІ ЖУРНАЛИ У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ

golovnaОдним із напрямів реформування системи освіти є переведення шкільного документообігу в електронний формат. Особливої актуальності цей напрям набуває у зв’язку із запровадженням у закладах загальної середньої освіти дистанційної форми навчання. Причиною цього стало введення в дію правового режиму воєнного стану та карантинних обмежень, спричинених гострою респіраторною інфекцією COVID-19.

Наказом Міністерства освіти і науки України від 08 серпня 2022 року № 707 «Про затвердження Інструкції з ведення ділової документації у закладах загальної середньої освіти в електронній формі» питання ведення електронного документообігу в закладі освіти було унормовано (https://osvita.ua/legislation/Ser_osv/87451/).

Міністерство освіти і науки України пропонує для використання в закладах загальної середньої освіти наступні сервіси ведення електронних журналів (https://cutt.ly/K0eEYvA):

  • «Автоматизований інформаційний комплекс освітнього менеджменту» («АІКОМ») – програмний модуль безкоштовних державних електронних журналів та щоденників закладів загальної середньої освіти (https://aikom.iea.gov.ua/site/standart).
  • E-Journal – безкоштовний електронний журнал та щоденник для закладів загальної середньої освіти, розробкою та впровадженням якого займається Інститут освітньої аналітики (https://e-journal.iea.gov.ua/). Під час використання цього сервісу, електронний журнал створюється адміністратором сервісу у закладі освіти з кожного навчального предмета для кожного класу. Він, як і «паперовий», створений для того, щоби відмічати відсутніх, виставляти оцінки, писати зауваження, вписувати домашні завдання. Його заповнюють учителі кожного навчального предмету, класний керівник, директор. У батьків та учнів доступу до електронного журналу не передбачено.

Алгоритм підключення до E-Journal:

  1. Заклад освіти надсилає на електронну адресу ДНУ «Інститут освітньої аналітики» (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) запит щодо підключення до E-Journal з обов’язковим зазначенням наступної інформації:
  • регіон (область);
  • місто/ТГ;
  • назва закладу освіти із вказанням його ID в системі ДІСО;
  • ЕДРПОУ закладу освіти;
  • ПІБ відповідальної особи (адміністратора);
  • електронна адреса відповідальної особи (адміністратора);
  • телефон відповідальної особи (адміністратора).
  1. ДНУ «Інститут освітньої аналітики» розглядає запит та надає в E-Journal права адміністратора з відповідними правами доступу для даного ЗЗСО.
  2. Система E-Journal автоматично генерує права доступу та надсилає запрошення на вказану у запиті електронну адресу адміністратора закладу освіти.
  3. Адміністратор системи E-Journal у закладі освіти, отримавши права доступу, авторизується у системі і розпочинає роботу відповідно до інструкцій, розміщених на порталі (посилання).

Для ознайомлення із сервісом E-Journal, навчання його адмініструванню та використанню в освітньому процесі, створений вебінар від розробників, який можна переглянути за посиланням https://cutt.ly/H0eTsZk.

Також на різних офіційних освітянських сайтах можна зустріти описи та посилання на сервіси та платформи, що пропонують електронні журнали, наприклад: «Нові знання» (https://nz.ua/), «НІТ: Навчання і технології» (https://nit.school/) тощо.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO