Як правильно заряджати портативний акумулятор, щоби не вибухнув: правила користування

golovnaPower Bank – сучасний портативний акумулятор, з його допомогою можна заряджати смартфони, ноутбуки та інші прилади. Проте, за неправильного використання, акумулятор може стати джерелом небезпечної ситуації.

У Києві стався випадок: портативний акумулятор залишили заряджатися від мережі, й той несподівано вибухнув, спричинивши пожежу. Аби уникнути таких ситуацій та вберегти себе і своє майно, варто детально вивчити правила користування цим приладом.

Що являє собою power bank?

Це зовнішній акумулятор з декількох паралельно з’єднаних акумуляторних батарей, які накопичують у собі енергію і віддають її на вимогу користувача. Для індикації рівня заряду найчастіше використовується світлодіодне підсвічування. На одному з торців блоку розташований USB-вихід для підключення кабелю та зарядки зовнішнього пристрою, поряд із ним – USB-вхід для зарядження самого power bank.

Що робити після покупки?

Щоби повербанк прослужив вам довше, після купівлі зарядіть пристрій по максимуму. Кожен повербанк має індикатор, який вказує на рівень заряду. Щоби пристрій працював максимально довго, зарядіть його повністю.

Так само, перші кілька разів розряджайте акумулятор повністю.  Виконайте два-три цикли повного заряджання (розряджання) – так повербанк набере свою максимальну ємність.

Проте, надалі не слід розряджати зовнішній акумулятор до 0%. Річ у тім, що сучасні батареї, якими комплектують акумулятори, не потребують цього. Якщо ви будете постійно розряджати його до 0% – це скоротить термін служби повербанку. Заряджайте акумулятор, коли він має ще 10%-20% заряду.

Що не можна робити з повербанком?

Як і будь-які інші пристрої, зовнішні акумулятори не пристосовані до надмірної спеки чи холоду. Тому, не можна зберігати пристрій на сонці або носити відкритим на вулиці взимку. Під сильним тиском температур, акумулятор почне погано заряджатись, або взагалі не буде працювати.

Також power bank не пристосований до перегрівання. Якщо під час заряджання акумулятор став дуже гарячим, краще зніміть його з зарядного пристрою та дочекайтесь його охолодження.

Не заряджайте зовнішній акумулятор неоригінальними зарядками. Якщо повербанк рекомендують заряджати струмом силою 2А, користуйтеся зарядним пристроєм, який дає 2А.

Зарядні пристрої можуть бути різними, проте, не варто нехтувати вимогами виробників. Несумісність зарядки з повербанком може призвести до проблем із

заряджанням портативного акумулятора або взагалі виведе його з ладу. Рекомендовано використовувати продукцію відомих брендів і купувати її в офіційних торговельних точках.

Банальна, але важлива порада: користуйтеся повербанками обережно. Не кидайте, не бийте та не сідайте на акумулятори, також слід уникати води чи надмірної вологи. Повербанк – один із електронних приладів, який не буде працювати після пошкодження водою, вогнем або падінням.

Як зарядити телефон чи інший девайс від повербанку?

Для того щоби користуватися зовнішнім акумуляторам, не потрібно володіти ніякими таємними знаннями. Від вас буде потрібно тільки гаджет, який розрядився, шнур, що йде з ним у комплекті й, власне, сам зовнішній акумулятор. Усі деталі потрібно з’єднати між собою і зарядка почнеться автоматично (у більшості випадків). Але буває, що після підключення телефон заряджатися так і не почав. Це не страшно і, повербанк не зламався, просто вам потрібно зробити дії, які залежать від моделі вашого переносного акумулятора. Інформація, яку саме дію вам потрібно зробити, написана в інструкції до пристроя:

  • натиснути на кнопку On/Off один або два рази;
  • затиснути кнопку On/Off на кілька секунд.

Щоби повербанк не зіпсував акумулятор вашого смартфона, слід дотримуватися деяких правил:

  • не заряджайте телефон від неякісного повербанка;
  • не використовуйте пошкоджений акумулятор;
  • під час зарядки не накривайте телефон та портативну зарядку іншими предметами – це може призвести до перегрівання обох пристроїв;
  • використовуйте лише якісні дроти для зарядки;
  • користуйтесь повербанком лише у виняткових випадках, не слід постійно заряджати телефон від портативного акумулятора.

Нагадаємо, під час виключень світла багатьох хвилює одне питання: як залишатися з інтернетом навіть без світла.

Для виготовлення повербанку для роутера, який працюватиме навіть за відсутності електроенергії, знадобиться:

  • автомобільний акумулятор;
  • затискачі – «крокодили»;
  • дроти;
  • штекери для роутера.

Інформацію про саморобний повербанк для WI-FI роутера, який працюватиме навіть за відсутності електроенергії можна знайти за посиланням: https://cutt.ly/JMnLC7G.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO