Гідрометеорологічна служба України – завжди на передовій!

golovna19 листопада в Україні відзначається День працівника гідрометеорологічної служби України, що був заснований Указом Президента України від 11.03.2003 № 208/2003 «Про День працівників гідрометеорологічної служби».

Працівники гідрометеорологічної служби України завжди на передовій – попереджають про небезпечні явища погоди й природи, спостерігають і прогнозують зміни клімату, досліджують Антарктиду, океанські глибини.

Чільне місце у системі Національної Гідрометеорологічної служби України, особливо нині, посідає Гідрометеорологічна служба Збройних Сил України, на яку покладається завдання щодо організації гідрометеорологічної підтримки, зокрема підготовка необхідної спеціалізованої гідрометеорологічної інформації, прогнозів на бойове застосування авіації, кораблів, стрільб артилерії, забезпечення повітряного та морського десантування військ, проведення розрахунків радіаційного, хімічного, біологічного захисту тощо.

З огляду на зазначене, діяльність гідрометеорологів має бути спрямована на розробку спеціалізованих прогнозів погоди з високою деталізацією й урахуванням специфіки діяльності та характеру завдань, що виконують різні види Збройних Сил України на конкретній території. Гідрометеорологічні дані є невід’ємною складовою частиною інформування для ухвалення рішень на всіх етапах планування проведення операцій (бойових дій).

Без військових гідрометеорологів неможливе планування жодної бойової операції. До того ж, в умовах воєнного стану їх праця набуває особливого значення, адже від того, наскільки точно вони передбачають погоду, залежить життя багатьох.

Водночас, гідрометеорологічні дослідження проводяться не лише на території України, а й за її межами. Так, заслуговує на увагу діяльність українських гідрометеорологів на станції «Академік Вернадський», що розташована на о. Галіндез в Антарктиді. Українські науковці проводять тут геолого-геофізичні, гідрометеорологічні, океанографічні дослідження.

Переглянути матеріал про те, як «роблять погоду» на українській станції «Академік Вернадський» можна за посиланням: https://life.pravda.com.ua/columns/2020/12/30/243544/

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO