Впевнений старт

IMG 20180828 112851 HDR result28 серпня 2018 рокувідбулося секційне засіданняметодистів, які відповідають за діяльність психологічної служби системи освіти в районах, містах та об’єднаних територіальних громадах  області.

Відкриваючи засідання, методист навчально-методичного центру психологічної служби Растроста А.Б. наголосила, що у процесі реформування системи освіти, на виконання Закону України «Про освіту», Концепції Нової української школи та Положення про психологічну службу у системі освіти України зміст діяльності працівників психологічної служби також має змінюватись. Працівникам психологічної служби необхідно усвідомити свою роль у становленні та впровадженні нововведень у систему освіти, організовувати соціально-психологічний супровід освітнього процесу, за якого всі його учасники: вихованці, учні, студенти, педагогічні і науково-педагогічні працівники зможуть якісно й по-новому розкрити свій освітній потенціал.

У рамках діяльності працівників психологічної служби в умовах Нової української школи особливого значення набуває питання забезпечення наступності дошкільної та шкільної освіти. Висвітленню цього питання було присвячено виступ методиста навчально-методичного центру психологічної служби Кондратенко Л.О.

Наша країна, як і більшість країн світу, переживає негативні соціальні процеси, які супроводжуються значними кризовими змінами у суспільстві. Одним із таких явищ є насильство. Розв’язати проблему насильства щодо неповнолітніх можна тільки у разі спільної роботи педагогів, батьків і всіх дорослих, які так чи інакше причетні до виховання дітей. Питання щодо здійснення профілактики шкільного і домашнього насилля, забезпечення соціального захисту здобувачів освіти пільгових категорій, які потрапили у складні життєві обставини було розкрито методистом навчально-методичного центру психологічної служби Гавриленко С.О.

Під час роботи учасники визначили стратегічні напрямки психологічного та соціально-педагогічного супроводу освітнього процесу у 2018/2019 навчальному році. Це:

  • психологічний супровід освітнього процесу в Новій українській школі;

  • психолого-педагогічний супровід профілактики суїцидальних тенденцій серед дітей та молоді;

  • соціально-психологічний супровід дітей, постраждалих внаслідок військових дій, а також їх батьків;

  • запровадження в закладах освіти просвітницько-профілактичних програм, рекомендованих МОНУ, ІМЗО (як варіативна складова або в рамках своїх робочих годин);

  • профілактика та подолання конфліктності й жорстокого поводження в учнівському середовищі, впровадження «Служби порозуміння»;

  • профілактика булінгу і мобінгу, кібербулігнгу;

  • здійснення профілактики шкільного і домашнього насилля;

  • забезпечення соціального захисту здобувачів освіти пільгових категорій, які потрапили у складні життєві обставини.

Закінчилася робота секції роботи врученнням нагород переможцям обласного конкурсу «Кращий психологічний кабінет закладу дошкільної освіти».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO