СУЧАСНА ОПОРНА ШКОЛА – ВЕКТОР УСПІХУ ГРОМАДИ

golovnaТрадиційно серпневі конференції – це час проаналізувати здобутки, напрацювання, успіхи та особливості року; виявити питання, що потребують нових підходів вирішення; обговорити суспільні виклики та освітні стратегії; спільними зусиллями сформувати нові освітні алгоритми; це можливість ефективного конструктивного освітянського діалогу.

В цьому році масштабний освітянський захід відбувся 26 серпня 2021 року на базі Краснопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Краснопільської селищної ради під назвою «Сучасна опорна школа – вектор успіху громади», на якому освітяни Сумщини спільно з представниками органів влади, місцевого самоврядування обговорили усі складові організації успішного, ефективного та здорового освітнього середовища.

«Галузь освіти на Сумщині була, є і залишиться однією з найголовніших. Сьогодні ми зібрались для того, щоб почути від освітян ті потреби, які є, напрацювання, нові ідеї, які ми можемо реалізувати на Сумщині», – зазначив, вітаючи учасників конференції, голова Сумської обласної державної адміністрації Дмитро Живицький.  Він зазначив, що освіта регіону успішно вдосконалюється, займає лідерські позиції в країні, ефективно освоюються кошти освітніх субвенцій на створення якісно нових умов для навчання, виховання та розвитку. Голова облдержадміністрації також наголосив на важливості реалізації освітніх проєктів в рамках програми Президента України «Велике будівництво», зазначивши, що також спільним завданням для освітян і влади є реалізація та становлення кожної особистості, тому всі складові галузі «Освіта», від дошкілля – до позашкілля, повинні працювати по-новому, відповідно до стандартів сучасного глобалізованого світу, який дуже швидко змінюється.

Про конкретні кроки розвитку кожної складової освітньої галузі Сумщини повідомила директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації Вікторія Гробова. Вона зазначила, що сьогодні освіта пронизана важливими ідеями, які необхідно оптимально реалізовувати. Такою є ідея здорового способу життя, що є запорукою успіху особистості в усіх сферах. «Ми повинні дати суспільству якісного вчителя, тому що саме він зможе навчити, мотивувати дитину», – зазначила Вікторія Гробова, додавши, що для цього в області працюють центри розвитку педагогічних працівників, де окреслюються орієнтири для педагога, куди спрямовувати зусилля, як покращити свій професійний рівень та оптимально для себе скеровувати свій розвиток. Посадовець наголосила, що в центрі освіти – дитина, для всебічного розвитку якої крім компетентнісного піходу необхідно додати ще ціннісні орієнтири, які допоможуть розвиватися не тільки інтелектуально, а й духовно.

У рамках основної частини заходу освітяни працювали за тематичними платформами: «Реформування освіти в умовах децентралізації», «Опорний заклад – шлях до якісної освіти в громаді», «Інклюзивний освітній простір територіальної громади», «Позашкілля і опорна школа: партнерство заради успішності дитини», «Рухова активність – складова здорового шкільного середовища», «Сучасний учитель – запорука якісної освіти». Це дало можливість ефективно охопити всі напрямки освітньої діяльності, проаналізувати досягнення, потреби та окреслити ефективні вектори розвитку.

На серпневій конференції педагогічних працівників, у якій взяла участь делегація від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на чолі з ректором ­ Юрієм НІкітіним, виступили старший викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту Вікторія Перлик. з темою «Упровадження основних цінностей та компетентнісної освіти для розвитку інтелектуальної еліти нації»; керівник науково-дослідної лабораторії STEM-освіти, старший викладач кафедри теорії і методики змісту освіти Світлана Кода, презентувавши тему «Упровадження STEM-освіти в освітній процес Нової української школи»; завідувач навчально-методичного центру психологічної служби Ірина Марухіна з темою «Роль психологічної служби у розбудові здорової школи»  

Освіта Сумщини сьогодні по праву посідає провідні позиції в Україні за багатьма показниками. Основа високої якості надання освітніх послуг – ефективна система взаємодії на різних рівнях, потужний та мобільний кадровий потенціал, успішне функціонування освітніх закладів, високий рівень підготовки області до створення нового освітнього простору в умовах Нової української школи.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO