Моделювання шкіл здоров’я в закладах освіти

13Оновлення системи здоров’яспрямованої діяльності, як того вимагає час та сучасна нормативна база, потребує готовності закладів освіти всіх типів до  упровадження завдань Нової української школи з позицій здоров’язбереження. Реалізуючи рішення колегії і наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації «Про стан функціонування Шкіл здоров’я та впровадження програм здоров’яспрямованого змісту в закладах освіти області» від 04.12.2020 № 502-ОД та відповідно до замовлень закладів освіти 9-11 червня та 14-16 червня 2021 року відбулись перші дві групи курсів за вибором «Моделювання шкіл здоров’я в закладах освіти».

Учасниками навчання стали 37 педагогів закладів загальної середньої та професійно-технічної освіти. Навчальним планом курсів передбачено як підготовку координаторів шкіл здоров’я в закладах освіти, так і ознайомлення фахівця будь-якого фаху із напрямами здоров’язбереження, що полягають у його власній професійній діяльності, - як учителя-предметника, класного керівника, практичного психолога, соціального педагога, учителя-асистента, вихователя.

Проведення навчальних занять здійснювали доценти КЗ СОІППО і запрошені гості. Куратор групи, регіональний координатор обласної мережі шкіл здоров’я Сумської області, кандидат педагогічних наук, доцент КЗ СОІППО Валентина Успенська проаналізувала нормативну базу  здоров’яспрямованої діяльності в закладах освіти, моделі шкіл здоров’я в Україні, алгоритм становлення школи здоров’я, окремі здоров’язбережувальні технології. Лідія Коростіль, кандидат педагогічних наук, доцент КЗ СОІППО розкрила науковий тезаурус для становлення системи здоров’яспрямованої діяльності в закладі освіти. Ольга Єжова, доктор педагогічних наук, професор Сумського державного університету ознайомила слухачів курсів з моніторингом діяльності закладу освіти як Школи здоров’я. Тетяна Фролова, директор закладу освіти – переможця та лауреата різних конкурсів шкіл здоров’я провела для освітян майстер-класи з досвіду становлення та функціонування різних моделей шкіл здоров’я в Лебединському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 3 Лебединської міської ради.

Результативним блоком навчальних занять було конструювання та моделювання всіма слухачами курсів власної моделі Школи здоров’я та системи здоров’яспрямованої діяльності в закладі освіти.

Досвід означених курсів «Моделювання шкіл здоров’я в закладах освіти» не має аналогів в Україні. «Школи здоров’я в Європі», як сучасна назва европейського проєкту, передбачають функціонування 8 компонентів:

14

Забезпечення підготовки освітян до системної діяльності за означеними компонентами і є завданням курсів «Моделювання шкіл здоров’я в закладах освіти». Покладаємо надію, що вся наша спільна праця стане запорукою міцного здоров’я як підростаючого покоління, так і самих педагогів.

Наступні курси за означеною тематикою будуть проведені восени 2021 року. 

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO