ПРОФІЛАКТИКА ДИТЯЧОЇ АГРЕСИВНОСТІ ТА ЖОРСТОКОСТІ (БУЛІНГУ) В ОСВІТНЬОМУ СЕРЕДОВИЩІ

golovnaВідповідно до плану роботи комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти з 7 по 9 червня 2021 року педагоги різних спеціальностей мали можливість навчатися на курсах підвищення кваліфікації за темою «Профілактика дитячої агресивності та жорстокості (булінгу) в освітньому середовищі» (куратор групи – Єфремова Г. Л., кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту; викладач курсів – Сидоренко Н. В., кандидат педагогічних наук, викладач кафедри педагогіки, спеціальної освіти та менеджменту).

Мета курсів полягала в тому, щоб ознайомити педагогів області з ефективними шляхами профілактики та подолання дитячої жорстокості (булінгу) в умовах сучасної школи, виокремлення ефективних технологій превенції девіантної поведінки (правопорушень) серед неповнолітніх в освітньому середовищі.

Під час занять вчителі отримали можливість вдосконалити свої знання щодо особливостей виховної взаємодії та превенції девіантних, агресивних та аутоагресивних форм поведінки сучасної молоді; формування соціальних норм та моделей волевиявлення, ціннісних орієнтирів та готовності до соціальної самореалізації особистості в сучасних умовах розвитку суспільства. Слухачі курсів набули досвід застосовування індивідуальних програм профілактики відхилень та використання інноваційних технологій роботи з дітьми, які мають поведінкові особливості. Окрема увага на заняттях була приділена технологіям розвитку емоційного інтелекту, як засобу розвитку емпатії, толерантності, взаємоповаги та профілактики булінгу в учнівських колективах.

Організація інтерактивних занять з елементами тренінгу, використання сучасних педагогічних методів та прийомів, залучення вчителів до виконання творчих завдань дозволило реалізувати весь потенціал даних курсів.

У процесі діалогового спілкування і колективної праці, вчителі відмітили інноваційну спрямованість та компетентнісний зміст курсового навчання, висловили спільну думку щодо необхідності впровадження отриманих знань у власній професійній діяльності.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO