БЕЗПЕКА ДИТИНИ - УМОВА ЇЇ ПОВНОЦІННОГО РОЗВИТКУ

golovnaЗа результатами моніторингу стану додержання прав дитини в умовах пандемії COVID-19, проведеного Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні, протягом 2020 року зафіксовано зростання звернень з приводу домашнього насильства: 211 362 проти 130 514 звернень у 2019 році. Ці показники свідчать про значне посилення небезпеки для дітей, які в умовах пандемії стають жертвами або свідками вчинення домашнього насильства.

Підвищенню рівня поінформованості соціальних педагогів закладів інституційного догляду та виховання дітей щодо запобігання та протидії проявам домашнього насильства, насильства у закладах освіти було присвячено методичний онлайн-порадник «Алгоритм первинної профілактики насильства в учнівському середовищі», що проведений  27 травня  2021 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби, акцентувала увагу на нормативно-правових актах, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії жорстокому поводженню, насильству, домашньому насильству, булінгу, проаналізувала алгоритм первинної профілактики насильства в учнівському середовищі, зокрема, покрокові дії спеціаліста психологічної служби.

Питання створення безпечного освітнього середовища, його ролі у попередженні насильства, булінгу, завданнях діяльності соціального педагога закладу освіти в цьому процесі було висвітлено завідувачкою навчально-методичного центру психологічної служби Іриною МАРУХИНОЮ.

Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора  Регіонального центру  з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області, познайомила присутніх з правовими аспектами попередження домашнього насильства.

Захід приурочено до Міжнародного дня захисту дітей.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO