Уроки здорового харчування в закладах освіти

1Перші курси за вибором з такою назвою, у форматі онлайн навчання з використанням ресурсу Microsoft Teams, відбулись 12 – 14 травня 2021 року. Курси спрямовані на підготовку вчителів до викладання «Уроків здорового харчування» в 1 – 9 класах. Упроваджуються курси та самі уроки в школах на виконання розпорядження голови Сумської обласної державної адміністрації від 30.12.2020 № 674-ОД «Про затвердження Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025 роки».

Розуміючи, що здорове харчування є найбільш значущим показником здорового способу життя, в освіті змінюються підходи до шкільного харчування, визначаються завдання освітньої діяльності з формування свідомого та відповідального ставлення до здорового харчування. Уроки здорового харчування розпочнуться в закладах загальної середньої освіти з 2021 – 2022 навчального року з метою навчання дітей і підлітків загальним підходам до раціонального харчування, формування культури здорового харчування.

Перші курси за вибором «Уроки здорового харчування в закладах освіти» були проведені для 26 педагогів – учителів початкових класів, основ здоров’я, класних керівників – членів обласної творчої групи за даною проблемою. Лекції та інтерактивні вправи курсів були спрямовані на вивчення теоретичних основ раціонального харчування, умов ефективного впровадження навчального курсу для учнів 1 – 11 класів «Уроки здорового харчування», моделювання уроків. Завдання самої творчої групи – забезпечення змістово-методичного супроводу навчального курсу для учнів 1 – 10 (11) класів Сумської області «Уроки здорового харчування», розвиток професійної компетентності педагогів – членів творчої групи – знайшло своє продовження у змісті навчальних завдань курсів за вибором.

Викладачами курсів за вибором є Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та Оксана Романюк, кандидат медичних наук, доцент Сумського Державного університету.

Слухачі курсів винесли із проведених занять великий вантаж знань та ставлень стосовно власного харчування та освітніх проблем харчування. Про це вони системно ділились у зворотньому зв’язку за результатами кожного навчального дня.

Курси за вибором «Уроки здорового харчування в закладах освіти» будуть проведені 7 – 9 червня 2021 року (для вчителів початкових класів) та протягом 2021/2022 навчального року.  

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO