Безпечне і здорове освітнє середовище в Новій українській школі

01Перші курси з такою назвою, у форматі онлайн навчання з використанням ресурсу Microsoft Teams, відбулись 5 – 7 травня 2021 року. Курси упроваджуються на виконання заходів з реалізації Національної стратегії розбудови безпечного і здорового освітнього середовища у новій українській школі та рішення колегії і наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації «Про стан функціонування Шкіл здоров’я та впровадження програм здоров’яспрямованого змісту в закладах освіти області» від 04.12.2020 № 502 – ОД.

Теми навчальних занять, які розглядаються на курсах, різнопланові, і розкривають їх науково-педагогічні працівники КЗ СОІППО. Серед них – умови організації безпечного і здорового освітнього середовища (доцент Валентина Успенська), питання охорони праці в закладі освіти (доцент Лідія Коростіль), насильство і булінг в учнівському середовищі (старший викладач Ірина Сидоренко), індикатори інклюзивного освітнього середовища (старший викладач Наталія Атрощенко).

Запрошена гостя Алла Рябуха, начальник Управління державної служби якості освіти у Сумській області, запропонувала слухачам маркери якісного безпечного освітнього середовища за вимогами інституційного аудиту закладів загальної середньої освіти.

У рамках практичної роботи до курсів долучилась Тетяна Слободян, координаторка освітніх програм БФ «Здоров’я жінки і планування сім’ї, консультант Інститут ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті. Тренерка провела інтерактивний вебінар «Попередження насильства в закладах освіти», запропонувала цінний освітній ресурс – однойменний посібник, схвалений для використання в закладах освіти Міністерством освіти і науки України. Друковану версію посібника слухачі курсів також отримають.

Слухачі курсів, 24 педагоги закладів освіти різних типів Сумської області, та їх куратор, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти КЗ СОІППО Валентина Успенська, упевнились у необхідної системної освітньої діяльності зі створення безпечного і здорового освітнього середовища, яке може забезпечити формування і розвиток здоров’я всіх учасників освітнього процесу. Педагоги потренувались у створенні власного плану дій. Інтерактивному спілкуванню допомагало використання застосунків Padlet і Mentimeter.

Для педагогів, які подали заявки на проходження курсів «Безпечне і здорове освітнє середовище в Новій українській школі» у 2021 році, наступні курси відбудуться 19 – 21 травня ц.р. в очному форматі та в І семестрі 2021 – 2022 навчального року.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO