Обласний науково-методичний семінар з питань навчання математики

golovnaВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2021 рік, 28 квітня 2021 року на базі Сумського ОІППО відбувся обласний науково-методичний семінар «Формування та розвиток дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики» для вчителів математики закладів загальної середньої освіти Сумської області.

Свєтлова Т.В., методист з математики навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, наголосила на науково-теоретичних основах формування та розвитку дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики; окреслила етапи формування дослідницьких компетентностей; акцентувала увагу на дослідницьких задачах як засобу формування та розвитку дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики

Чашечникова О.С., завідувач кафедри математики, професор Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка, доктор педагогічних наук, професор, ознайомила присутніх з особливостями розв’язування тригонометричних рівнянь та нерівностей для формування та  розвитку дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики.

Одінцова О.О., кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри математики Сумського державного педагогічного університету імені
А.С. Макаренка, акцентувала увагу учасників заходу на особливостях розв’язування задач з цілою та дробовою частинами, з метою формування та  розвитку дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики.

Бондар Г.М., учитель математики комунальної організації (установи, закладу) «Шосткинський навчально-виховний комплекс: Шосткинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №9-дошкільний навчальний заклад Шосткинської міської ради Сумської області», наголосила на використанні програми динамічної математики GeoGebra та графічного онлайн калькулятора Desmos у процесі навчання математики для формування та розвитку дослідницької компетентності в учнів.

Азаренкова А.І., учитель математики комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №10 ім. Героя Радянського Союзу О. Бутка, висвітлила питання формування та розвитку дослідницької  компетентності в учнів в умовах МАН України.

Вакуленко О.О., учитель математики комунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка, акцентувала увагу учасників заходу на особливостях застосування технології доповненої реальності та онлайн тренажерів на уроках математики для формування й розвитку дослідницької компетентності учнів.

За результатами обласного науково-методичного семінару вчителям надано методичні рекомендації щодо формування та розвитку дослідницької компетентності учнів у процесі навчання математики.


Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO