Формування культури харчування та правильних харчових звичок

1Саме за такою темою, вирішуючи завдання реформи шкільного харчування 23 квітня 2021 року Міністерство освіти і науки спільно з Міністерством охорони здоров’я провело вебінар.  В онлайн заході від Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти участь взяла Валентина Успенська, кандидат педагогічних наук, доцент, керівник лабораторії здоров’яспрямованої освіти.

Спікери свої виступи присвятили питанням актуалізації ключових засад здорового харчування та культури харчування, що зазнають свого реформування, починаючи з 2020 року.

Олег Швець, президент Асоціації дієтологів, консультант громадського здоров’я проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», переконав, що реформа харчування в закладах освіти є необхідною та невідкладною. Тетяна Скапа, виконуюча обов’язки керівника експертної групи з питань профілактики неінфекційних захворювань та формування здорового способу життя директорату громадського здоров’я та профілактики захворюваності МОЗ розкрила принципові зміни, що запроваджує реформа харчування.

До заходу доєднався Євген Клопотенко, кулінарний експерт,  засновник соціального проєкту зі зміни культури харчування «Cult Food». Відомий активіст здорового харчування наголосив на рецептурному потенціалі організації шкільного харчування, поліпшенні його культури.

Вебінар наживо транслювався в соціальній мережі Facebook. Усі бажаючі його можуть переглянути за посиланням https://www.facebook.com/UAMON/videos/757336988507836.

Зазначимо, що з метою створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області, формування культури здорового харчування створено навчальну програму для учнів усіх класів «Уроки здорового харчування». Підготовка вчителів до впровадження уроків відбудеться на відповідних курсах за вибором, а однойменна обласна творча група учителів закладів загальної середньої освіти здійснюватиме науково-методичний супровід упровадження уроків здорового харчування.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO