У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ СУМЩИНИ РОЗПОЧАВСЯ ТИЖДЕНЬ ПСИХОЛОГІЇ

1головнаСтало вже доброю традицією в переддень Всеукраїнського Дня психолога (23 квітня) проводити в закладах освіти області Тиждень психології. Мета Тижня – розвиток та формування психологічної культури учасників освітнього процесу, сприяння збереженню, зміцненню їх психологічного та психічного здоров’я. У цьому році Тиждень психології проходитиме з 19 до 23 квітня 2021 року.

А стартував Тиждень з челенджу #30роківУСПІХ, який ініційований навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти та присвячений 30-річчю з дня заснування психологічної служби системи освіти України. Челендж має на меті пропаганду досягнень та успіхів спеціалістів служби за час роботи.

Другий день Тижня розпочався з вебінару «Майндфулнес для спеціалістів сфери психічного здоров’я», що проведений навчально-методичним психологічної служби для практичних психологів закладів дошкільної, позашкільної освіти, психологів центрів професійного розвитку педагогічних працівників. Відкриваючи вебінар, Ірина МАРУХИНА, завідувач центру, зауважила, що вибір теми невипадковий, адже плекати психічне здоров’я як дітей, так і дорослих може тільки людина, яка сама є психічно здоровою та психологічно благополучною. Адже, щоби передати щось іншим – ми насамперед самі маємо бути носієм цього.

Однією з практик, що веде до цілого ряду позитивних ефектів на психологічне благополуччя людини та на її фізичне здоров’я, є майндфулнес. Наукові дослідження вказують, що регулярна практика майндфулнес покращує якість життя, суб’єктивне відчуття щастя. Наталія БОНДАРЧУК, клінічний психолог, інтерн з когнітивно-поведінкової терапії (м. Київ), познайомила учасників вебінару з історією розвитку майндфулнес, відмінностями та можливостями цієї практики у порівнянні з іншими, спрямованими на збереження психічного здоров’я. Учасники вебінару мали можливість попрактикуватися у виконанні вправ.

Ознайомитися з записом вебінару можна за посиланням:

1 частина    https://youtu.be/ahu4hvDLJAE

2 частина   https://youtu.be/1_1bG5TiIow

3 частина   https://youtu.be/-z4Qveg0E6Q

Загалом під час Тижня передбачено проведення практичними психологами, соціальними педагогами в закладах освіти просвітницької, профілактичної та консультативної роботи.

Підсумком Тижня на регіональному рівні стане онлайн-подія «Психологічний Форум», присвячена Всеукраїнському дню психолога. 

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO