Стартап обласної творчої групи «Уроки здорового харчування в закладах освіти»

golovna6 квітня 2021 року стартувала діяльність обласної творчої групи. Метою функціонування групи є змістово-методичний супровід навчального курсу для учнів 1 – 10 (11) класів Сумської області «Уроки здорового харчування», розвиток професійної компетентності педагогів – членів творчої групи. Робота групи спрямовується на створення навчальної бази курсу. Стартап творчої групи відбувся в онлайн-нараді за модерування наукового керівника Валентини Успенської, доцента КЗ СОІППО, керівника лабораторії здоров’яспрямованої освіти.

До наради долучились Зоя Декунова та Алла Лавська, старші викладачі кафедри теорії і методики змісту освіти КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, координатори модулів 1 – 4 класів. Учасницею наради була співорганізатор навчального курсу «Уроки здорового харчування» Оксана Романюк, кандидат медичних наук, доцент кафедри педіатрії післядипломної освіти з курсами пропедевтики педіатрії та дитячих інфекцій Сумського Державного університету, науковий консультант  творчої групи.

Склад членів обласної творчої групи «Уроки здорового харчування в закладах освіти» запропонований органами управління освітою. Це – творчі та професійно компетентні вчителі початкових класів, основ здоров’я, біології.

Навчальний курс «Уроки здорового харчування», розробка якого є завданням обласної творчої групи, упроваджується на виконання наказу Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації від 14.01.2021 № 08-ОД «Про затвердження плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей у Сумській області на 2021-2025 роки». Метою навчального курсу «Уроки здорового харчування» є навчання дітей і підлітків загальним підходам до раціонального харчування, формування культури здорового харчування та життєвих навичок здоров’язбережувальної поведінки щодо свідомого та відповідального ставлення до здорового харчування як компоненту власного здоров’я, здорових харчових нахилів, налаштованість на дотримання правил раціонального харчування. Модель упровадження курсу в закладі освіти – у рамках предметів «Основи здоров’я», «Я досліджую світ», годин спілкування класних керівників.     

На онлайн-заході відбулись доповіді щодо нормативної бази та формату навчального курсу «Уроки здорового харчування» (В. Успенська), основ раціонального харчування учнів (О. Романюк), становлення роботи творчої групи, визначено перспективний та поточний план дій, сформовано малі творчі групи з виконання конкретних змістових завдань. Обласна творча група має свої власні команди в застосунках Teams, Viber. Її діяльність розрахована на 2021 – 2023 роки.

Для упровадження курсу в закладах загальної середньої освіти необхідне попереднє підвищення кваліфікації педагогів за означеною проблемою. Згідно отриманих заявок для проведення курсів за вибором «Уроки здорового харчування в закладах освіти» упродовж 2021 та 2022 років відбудеться 30-годинне навчання педагогів.

Учасники наради мали можливість долучитись до відеоспілкування, поставити організаторам запитання. Члени обласної творчої групи зацікавились як питаннями здорового харчування, так і проблемою творчої групи, і висловили відповідальність до завдань, які мають бути нею вирішені.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO