УСВІДОМЛЕНИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ ВИБІР – ЖИТТЄВИЙ УСПІХ

Screenshot 1Профорієнтаційна робота традиційно займає важливе місце в діяльності закладу освіти, оскільки вона, з одного боку, забезпечує зв’язок системи освіти з економічною системою країни, з іншого, поєднує сьогодення здобувачів освіти з їх майбутнім. У зв’язку з цим, центральним і досить складним завданням сучасної школи є формування в учнівської молоді здатності до свідомого та самостійного вибору професії і подальшого оволодіння нею. Вирішення цього завдання багато в чому залежить від активної позиції самих учнів, від усвідомленості себе суб’єктом власного життя, прагнення до особистісної самореалізації, вміння виважено і самостійно приймати відповідальні рішення.

Ураховуючи актуальність цього питання, навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти було проведено онлайн-семінар «Вплив емоційних чинників на професійне самовизначення здобувачів освіти» 18 березня 2021 року. У ньому взяли участь 16 практичних психологів закладів інституційного догляду та виховання дітей.

У рамках онлайн-семінару методистом навчально-методичного центру психологічної служби Анною РАСТРОСТА розглянуто професійну орієнтацію в закладі освіти як систему роботи, яка забезпечує ефективне професійне самовизначення здобувачів освіти з урахуванням їх індивідуальних особливостей, бажань і можливостей та попиту ринку праці у фахівцях.

Зацікавлення та інтерес учасників заходу викликав досвід роботи Світлани НІНЬКО, практичного психолога  Глухівського ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою з питання створення умов для свідомого професійного вибору здобувачів освіти та Лілії ХОЛЯВКО, практичного психолога Путивльської спеціалізованої мистецької школи-інтернату щодо ролі емоційного інтелекту у професійному самовизначення особистості.

За результатами онлайн-семінару учасники отримали інформаційні та методичні матеріали для практичного використання у своїй діяльності.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO