ПРОЄКТ IREX «ВИВЧАЙ ТА РОЗРІЗНЯЙ: ІНФО-МЕДІЙНА ГРАМОТНІСТЬ»: ДОСВІД УЧАСТІ КЗ СОІППО

nagolovnu12 березня 2020 року відбулося урочисте відкриття двох кабінетів з інформаційної та медійної грамотності за участі Юрія Нікітіна, ректора КЗ СОІППО та  Ігоря  Короляка, консультанта з технічних питань Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX). А також тепер при кафедрі освітніх та інформаційних технологій працює Контакт-центр з інформаційної та медійної грамотності. 

Співпраця між КЗ Сумський обласний інститут  післядипломної педагогічної освіти і IREX  in  Ukraine  розпочалася з 2019 року в рамках реалізації масштабного  проєкту «Вивчай та розрізняй:  інфо-медійна грамотність», який триватиме у 2020-2021 н.р. (обласний координатор - к.т.н., завідувач кафедри ОІТ КЗ СОІППО Петрова Л.Г.).  Проєкт упроваджується в закладах загальної середньої та вищої освіти за підтримки Посольства США та Посольства Великої Британії в Україні у партнерстві з Міністерством освіти України та Академією української преси. 

Результатом участі КЗ СОІППО в проєкті стали 11 сертифікованих тренерів з числа науково-педагогічних працівників Інституту (Антонченко М.А., Вознюк А.В., Ковтун Є.Ф., Кожемякіна І.В., Лобода В.В., Павленко І.М., Подліняєва О.О., Петрова Л.Г., Павленко И.М., Сєрих Л.В., Василега О.Ю.), котрі пройшли повний цикл підготовки за програмою «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність», хоча розпочинали його 38 представників КЗ СОІППО. 

Першими успішними досягненнями на шляху інтеграції медіаграмотності в освітній процес тренерами Інституту стала розробка відповідних навчальних програм для слухачів курсів підвищення кваліфікації,  5 з яких пройшли сертифікацію в рамках проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність». 

Залучення до участі в проєкті 27-ми закладів загальної середньої освіти сприяє активній роботі з формування та розвитку інфомедійної грамотності (навичок безпечного споживання інформації) у здобувачів освіти різних вікових груп. 

В умовах карантинних обмежень робота з популяризації проєкту «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» в КЗ СОІППО продовжується з використанням всіх можливих інструментів дистанційного навчання. Очікуємо успішного завершення третьої хвилі підготовки сертифікованих тренерів, серед яких також є представники Інституту (Драновська С.В,, Наконечна Л.М., Дудко Н.В.). 

Приємним бонусом та відзнакою результатів участі КЗ СОІППО в  проєкті «Вивчай та розрізняй: інфо-медійна грамотність» є постійна матеріальна підтримка від  IREX у вигляді науково-методичних та дидактичних матеріалів, а також технічних засобів. Зокрема, інтерактивна сенсорна панель дозволила оформити навчальну аудиторію для проведення тренінгів з  медіаграмотності для слухачів курсів підвищення кваліфікації. А 14 новітніх моноблоків посприяють більш ефективному навчанню педагогів області щодо інтеграції медіаграмотності в освітній процес.

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO