ОСВІТНІ ОСОБЛИВОСТІ НАВЧАННЯ ПОКОЛІНЬ «Z» ТА «А» (пошук моделі практично орієнтованої освіти)

nagolovnuОдним із викликів сучасним освітнім трансформаціям є навчання цифрових поколінь «Z» та «А». Покоління «Z», (1996-2009 років народження) – їх представники кількісно домінують у системі освіти. Покоління   «А», (2010-2024  років народження) – вже навчаються в початковій школі (elementary school). З 2025 року очікується   становлення покоління «В». Проте навчають їх переважно представники поколінь «Х» та «У». Одним з основних трендів розвитку освіти є адаптація навчального процесу до освітніх особливостей нових поколінь, які часто називають тими, хто «народився із смартфонами у руці». Кандидатом філософських наук, доцентом кафедри соціально-гуманітарної освіти КЗ СОІППО Жуком М.В., були запропоновані курси за вибором «Особливості навчання цифрових поколінь «Z» ТА «А», які вже апробовані 25-27.01.2021 р. в м. Шостка та є тематичним продовженням курсів за вибором «Дорожні карти НУШ».

Проблеми навчання цифрових поколінь «Z» та «А» активно проходили апробацію на наукових заходах он-лайн:

- ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Особистість на шляху до духовних цінностей: інноваційна практика, набутий досвід» (27–28.01. 2021 року, м. Рівне, КЗ РОІППО) у доповіді «Виклики формування цінностей поколінь «Z» та «А» (https://roippo.org.ua/news/30207/) та воркшопі «Ціннісний потенціал індикативних технологій (практики, кейси)». (https://www.youtube.com/watch?v=1Usg5r3J1tMПрограмка конференції

- VI Міжнародна науково-практична конференція «Наукові пошуки: актуальні дослідження, теорія та практика». 29.01.2021  НПУ ім. М.П. Драгоманова). Доповідь «Освіта у вимірі 4.0: особливості навчання поколінь «Z» та «А». Програмка конференції.

- VІ Всеукраїнський науковий форум з міжнародною участю «АДАПТИВНІ ПРОЦЕСИ В ОСВІТІ». (05-06.02.2021, м. Харків, ГО ШАУСПС). Доповіді розміщені за адресою:  https://cutt.ly/Plq8trQ Презентація. Програмка конференції.

Доповідь Жука М.В. «Адаптація до освітніх викликів поколінь «Z» та «А». https://www.youtube.com/watch?v=rizQY-V7qVA 

- Друга Міжнародна педагогічна стрітенська онлайн-конференції «Освітнє Дитинство в 20-х роках ХХІ ст.: виклики та можливості». Наукова розвідка: «Сучасне дитинство в умовах глобальної цифровизації». (https://www.youtube.com/watch?v=M-fAghttqUo)

 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO