ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ ФОРУМ «ОСВІТА УКРАЇНИ 2021: СТРАТЕГІЧНІ ЦІЛІ ТА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ»

IMG c81b5ec920c1bf6679298399d83d326d V

9 лютого 2021 року в місті Київ за участю Президента України Володимира Зеленського та Першої Леді Олени Зеленської, Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета відбувся всеукраїнський форум «Освіта України 2021: СТРАТЕГІЧНІ ЦІЛІ ТА ПРІОРИТЕТНІ НАПРЯМИ», у форумі взяв участь ректор Сумського обласного інституту післядпломної педагогічної освіти Юрій НІКІТІН.

У рамках освітянського форуму Глава держави зазначив, що освіта й наука – це стратегічно важливі напрями для України, хоча довгі роки держава приділяла недостатньо уваги цій галузі.

«Сьогодні ми робимо все можливе, аби змінити такий підхід. Ми активно будуємо та ремонтуємо дитячі садочки по всій країні... Також ми відновлюємо та будуємо нові сучасні школи в кожному регіоні. І цей процес буде продовжуватись далі, адже ми прагнемо, щоб кожна наша українська школа – як у місті-мільйоннику, так і в невеликому селищі – мала сучасну матеріально-технічну базу, мала якісне та здорове харчування, доступ до Інтернету, інфраструктуру для спорту, для інклюзивної освіти», – наголосив Президент.

Одна з ключових тем форуму – реформа системи шкільного харчування.

Перша леді України Олена Зеленська, за ініціативи та під патронатом якої активно впроваджується реформа шкільного харчування, виступила з доповіддю «Якісне харчування – здорова дитина». Вона розповіла, що за рік плідної діяльності робочої групи, до якої входять представники Міносвіти, МОЗ та Мінекономіки, дитячі лікарі, дієтологи, технологи й фахівці з харчування, питання здорового харчування було зрушено з місця. 2020-й став роком внесення змін до законодавчих документів, таких як Санітарний регламент, гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти, тощо.

Крім того, цьогоріч були підвищені заробітні плати для освітян, і влада й надалі шукатиме механізми та кошти для того, щоб працівники освіти відчули престиж своєї професії. Передбачається запровадити педагогічну інтернатуру, що дозволить досвідченому педагогу отримувати 20% доплат за наставництво. Також буде продовжено сертифікацію педагогічних працівників.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO