Методика формування життєвих навичок для загального благополуччя учнів початкової школи

1608546140228З 14 по 18 грудня 2020 року відбулися експрес-курси «Методика викладання основ здоров’я в початковій школі на засадах розвитку життєвих навичок». Куратор групи – Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти, кандидат педагогічних наук, доцент.

Основна мета курсів – підвищити методичний та практичний рівень професійної компетентності вчителів початкових класів з викладання предметів здоров’яспрямованого змісту («Основи здоров’я»; «Я досліджую світ») у контексті нового Державного стандарту і завдань НУШ.

У рамках курсу вчителі розглядали сучасну концепцію здоров’я, базові ідеї та методологічні засади предметів здоров’яспрямованого змісту, значення універсальних загальнолюдських цінностей та життєвих навичок у загальному благополуччі людини; вікові особливості учнів початкових класів, які необхідно враховувати при формуванні цінностей та життєвих навичок учнів; інтерактивні технології, що спрямовані на розвиток життєвих навичок.  

Учителі зареєструвалися на порталі превентивної освіти, ознайомилися з методичним комплектом з предмету «Я досліджую світ», опрацювали методичний посібник для вчителів.

Під час курсів учителі опановували роботу з інтерактивними дошками Padlet та Lino it, працювали самостійно в групах, створювали наради, спілкувалися в чатах наради та групи, відповідали на тести.

На останньому занятті вчителі індивідуально презентували свої напрацювання у вигляді проведення інтерактивної вправи (організація роботи в групах: з підручником, з робочим зошитом, створення плакату, проведення рольової гри, обговорення ситуації) за змістом підручника «Я досліджую світ», 3 клас.

По закінченню, учителі висловилися щодо справдження своїх очікувань від курсів:

«Курси виправдали всі мої очікування. Я дізналася більше про інтерактивні вправи, групову роботу та технології їх правильного проведення. Познайомилася з корисними платформами і застосунками, які значно полегшують підготовку до уроку. Вдячна куратору групи за доступний виклад цікавої і необхідної сучасному вчителю інформації! (Ярина Орлова)

«Працювати було нелегко. Але цікаво. Ми багато дізналися не тільки з методики викладання, а й трішки продвинулися в ТІМСІ. (Людмила Валюх).

«Мої сподівання від курсу справдилися: приємне, спокійне, змістовне взаємодіяння. Питання, які спонукали до роздумів про власне життя та роботу. Було цікаво і пізнавально працювати. Дякую. (Людмила Дещенко)

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO