РОБОТА СОЦІАЛЬНОГО ПЕДАГОГА В СУЧАСНИХ УМОВАХ: ІНСТРУМЕНТИ І МОЖЛИВОСТІ

golovnaУсе активніше в закладах освіти впроваджується змішане та дистанційне навчання. За деякими прогнозами, у недалекому майбутньому до 40% часу у процесі навчання буде витрачатися на дистанційних формах навчання, стільки ж – на очних, а 20% – самоосвіта. Яким при цьому має бути формат соціально-педагогічного патронажу в закладі освіти? Як можна запровадити в практику роботи соціального педагога безконтактні форми соціально-педагогічного супроводу здобувачів освіти? Відповідь на ці та інші питання шукали соціальні педагоги закладів фахової передвищої та професійної (професійно-технічної) освіти  під час обласного онлайн-семінару «Соціально-педагогічна підтримка учнів у сучасних умовах», що проведений навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти 16 грудня 2020 року.

Звертаючись до учасників семінару, Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, акцентувала увагу на першочергових кроках соціального педагога в нових умовах, зокрема, організації каналів комунікації з усіма учасниками освітнього процесу, особливостей проведення групових занять в онлайн- та офлайн-режимах, проведення соціально-педагогічних досліджень.     

Власним досвідом роботи в онлайн-режимі поділилися Світлана КОВАЛЕНКО (соціальний педагог комунального закладу Сумської обласної ради«Лебединського педагогічного фахового коледжу імені   А.С. Макаренка»), Яна ШАПОВАЛОВА (соціальний педагог Державного професійно-технічного навчального закладу «Сумське вище професійне училище будівництва і дизайну»), Анастасія КАТРІЧ (соціальний педагог Державного навчального  закладу «Охтирський центр професійно-технічної освіти»).             

Окремо увагу учасників семінару було звернуто на попередження  будь-яких проявів насильства щодо дітей у сім’ї. Світлана ГАВРИЛЕНКО, методист навчально-методичного центру психологічної служби, проаналізувала нормативно-правові  акти, що регламентують діяльність закладу освіти щодо запобігання та протидії домашньому насильству, алгоритм дій спеціаліста в разі виявлення фактів насильства.

Ознайомитися з презентаціями можна на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Методична скарбничка» - «Презентації»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO