Тиждень психології освіти – 2017

З метою популяризації досягнень практичної психології, психологізації навчально-виховного процесу, збереження та розвитку фізичного, психологічного, соціального, морального здоров’я учнівського і педагогічного колективів, батьків, підвищення інтересу до психологічної науки, стимулювання творчої активності дітей, педагогів, батьків у закладах освіти області 24 – 28 квітня 2017 року проведено Тиждень психології освіти – 2017.

Без перебільшення можна сказати: Тиждень психології зайняв своє місце серед інших предметних тижнів, оскільки з психологією пов’язаний увесь навчально-виховний процес. Він був насичений цікавими і змістовними подіями та заходами. Так, у Ямпільському районі проведено тематичні лінійки «Цікавий світ психології», конкурси («Розгадай афоризм», «Подорож до лісу», «Слідопити»), ігри («Спілкування», «Країна казок», «Малюємо настрій»), інтелектуальні вікторини, інтерактивні заняття («Чарівний світ Мандал», «Країна здоров’я», «Я і мій страх», «Поговоримо про емоції», «Поведінка дітей – віддзеркалення поведінки батьків», «Успішна людина успішна у всьому», «Розвиток професійної ідентичності як засіб творчого зростання педагога»), лекції («Коротко про права дитини. Що таке «Гайд?», «Психологічний захист, його призначення та види»), практичні заняття («Конфлікти та шляхи їх подолання», «Ринок професій», «Стрес та його наслідки. Шляхи подолання стресу», «У мене все гаразд», «Відвертість і доброта у спілкуванні з підлітками»), квест для вчителів «Як впоратися з професійним вигорянням?», акції («Подаруй посмішку ближньому», «Людина починається з добра», «Веселковий день», «Дерево бажань», «Парканчик гарного настрою», «Мудрі повчання», «Лист психологу», «Скринька довіри», «Галявина мрій та побажань»), години спілкування («Маніпулятивні впливи та способи боротьби з ними», «Як визначитися в житті»), анкетування «Якби я був психологом/соціальним педагогом, я б …», конкурси-виставки малюнків («Країна Психологія», «Автопортрет нашого класу», «Як я бачу себе», «Щастя – це …», «Безпечний Інтернет», «Яке чудове життя!»), плакатів та постерів («Її величність Психологія», «Хто такий психолог», «Учительський гумористичний гороскоп», «Позитивні думки») тощо.

У Лебединському районі протягом Тижня для учнів проведено розвивальні та тренінгові заняття: «В гостях у королеви Фантазії», «Піраміда здоровя», «Дім моєї душі», «Коли б я був чарівником», «Спілкування у колективі», «Я серед людей», «Пізнай себе», «Серце класу», «Зрозумій мене», «Світ Професій», «Виховання толерантності», «Як заводити друзів та як з ними не сваритись»; експрес-гру «У світі ілюзій»; акції «Подаруй світу посмішку», «Квітка твого настрою»; конкурс малюнків «Школа майбутнього»; психологічну гру «Дерево бажань»; подорожі до країни «Психоландії», де учнів чекали різні випробування, що влаштувала цариця Психея із своїми підданими Увагою, Пам’яттю, Відчуттям, Мисленням, Уявою,  Волею, Емоціями.

Цікаво і змістовно пройшов Тиждень в Краснопільському ДНЗ № 1 «Малятко» та Самотоївському ДНЗ. У Краснопільському НВК проведено психологічний флешмоб «Паркан думок».

На базі Конотопської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 13 проведено «Психологічний калейдоскоп», на якому буди присутні всі практичні психологи навчальних закладів міста, вчителі та учні 9-11-х класів. Зі словами привітання до спеціалістів психологічної служби звернулася начальник відділу освіти Конотопської міської ради О.В.Беспала та директор Конотопської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 13 Ю.М.Яровий. Під час святкової концертної програми, що проходила під гаслом «Будемо на рівних, від конфліктів вільні», медіатори Шкільної служби розв’язання конфліктів «Примирення» презентували досвід взаємодії та медіацію як процес врегулювання конфлікті. Особливістю калейдоскопу була психологічна хвилинка з елементами медитації від практичного психолога В. С. Козіної, спрямована на зняття психоемоційної напруги накопиченої впродовж складного робочого дня.

Протягом Тижня спеціалісти служби не тільки проводили заходи для учнів, педагогів, але й приділили увагу власному професійному зростанню. Так, у Конотопському районі на базі Курилівського НВК «ЗОШ І-ІІІ ст. ДНЗ» спеціалістами проведено відкритий семінар на тему «Інтернет-простір: користь чи небезпека?».

Кожен спеціаліст психологічної служби м. Суми протягом Тижня мав змогу відвідати майстер-клас чи практикум: «Тайм-менеджмент у житті психолога-початківця», «Пошук внутрішніх ресурсів для підтримки життєвого балансу», «Ліпимо казку пластиліном», «Мандалатерапія як вихід із кризи». Останній день Тижня запам’ятався фестивалем «Психологія творить дива», який було представлено урочистою частиною з нагородженнями та презентацією творчого досвіду фахівців.

А практичні психологи м. Охтирка провели у м. Полтава виїзне засідання методичного об’єднання з теми «Попередження емоційного вигорання працівників психологічної служби».

Пропонуємо фотозвіти з психологічних служб області про проведення Тижня психології освіти – 2017.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO