Реалізація практичної складової програми з хімії в умовах дистанційного навчання

головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2020 рік, 16 листопада відбувся науково-практичний онлайн-семінар для вчителів хімії за темою «Готовність учителів хімії до реалізації практичної складової програми з хімії та підготовки учнів до інтелектуальних змагань».

Під час проведення заходу, Метейко А.В., методист з хімії навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку Сумського ОІППО, акцентувала увагу вчителів на важливості виконання експериментальної складової (практичних робіт, лабораторних та демонстраційних дослідів, домашнього експерименту) навчальних програм з хімії під час дистанційного та змішаного навчання в закладах загальної середньої освіти.

У рамках надання практичної методичної допомоги вчителям в організації та проведенні практичних робіт в умовах дистанційного навчання, Метейко А.В. розглянула наступні питання: завантаження готового відеоконтенту хімічних дослідів з Інтернету за допомогою програмного забезпечення 4K Video Downloader та генерування його в QR-код; вдосконалення відеоконтенту за допомогою відеоредакторів (зменшення в часі, вирізання зайвого відео в дослідах); розробка власного відеоконтенту до практичних робіт за допомогою програмного забезпечення відеоредакторів; складання інструкції до практичних робіт, що проводяться в форматі синхронного чи асинхронного навчання.

Усі зазначені вище питання були проілюстровані за допомогою власних відеороликів методиста.

Коростіль Л.А., доцент кафедри теорії і методики змісту освіти Сумського ОІППО, к.пед.н., зупинилася на відмінностях дидактичних цілей та методики проведення лабораторних дослідів від практичних робіт. Акцентувала увагу присутніх на декількох способах проведення лабораторних дослідів в умовах дистанційного та змішаного навчання (за підручником з хімії, відеодослідів видавництва «Ранок», симуляторів хімічних процесів). Свій виступ Коростіль Л.А. проілюструвала практичними прикладами і методичними рекомендаціями.

За підсумками науково-практичного онлайн-семінару було надано методичні рекомендації для вчителів хімії.

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO