ЕМОЦІЙНО КОМПЕТЕНТНА ОСОБИСТІСТЬ – ПРІОРИТЕТ НОВОЇ УКРАЇНСЬКОЇ ШКОЛИ

golovnaЗа даними досліджень, проведених у Гарвардському та Стенфордському університетах, тільки 15% кар’єрного успіху людини забезпечується рівнем її професійних навичок, у той час як 85% професійного та особистісного зростання особистості залежать від «гнучких навичок» (Soft Skills). Однією з «гнучких навичок» є емоційний інтелект, розвиток якого визначено одним із пріоритетних завдань концепції Нової української школи.

Обговоренню питання розвитку емоційного інтелекту у здобувачів освіти було присвячено онлайн-семінар, проведений 12 листопада 2020 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для відповідальних за діяльність психологічної служби в районах/містах/об’єд-наних територіальних громадах, керівників методичних об’єднань.

Учасники семінару мали змогу познайомитися з основними поняттями емоційного інтелекту (це питання висвітлила Лариса ГИЛЬОВА, старший викладач кафедри психології комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти), завданнями психологічної програми розвитку емоційного інтелекту у дітей (Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти).

Розвиток здатності розуміти власні емоції та емоції оточуючих є умовою для формування довірливого та емоційного ставлення до навколишнього світу. Зважаючи на це, учасникам було презентовано міжнародну програму освіти миру, що реалізується за ініціативи ГО «Поруч» (Марія ЗАХАРЧЕНКО, координаторка по країнах СНД Міжнародної організації за мир «HWPL»).

 Ознайомитися з презентаціями можна на сайті навчально-методичного центру психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (рубрика «Методична скарбничка» - «Презентації»).

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO