ПОПЕРЕДЖЕННЯ СУЇЦИДАЛЬНОЇ ПОВЕДІНКИ СЕРЕД ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ

golovnaОстаннім часом збільшується кількість дітей та дорослих, які звертаються до спеціалістів психологічної служби системи освіти щодо переживання дітьми депресивних станів, самотності, суїцидальних думок. За період з 2018 до 2020 років  учнями та студентами закладів освіти області вчинено 9 самогубств та 2 спроби. Із них за 10 місяців 2020 року 4 суїциди.

Загострення проблеми самоушкоджувальної поведінки актуалізує необхідність посилення профілактичної роботи в умовах закладу освіти.

Обговоренню цього питання було присвячено вебінар, що був проведений 16 жовтня 2020 року навчально-методичним центром психологічної служби комунального закладу Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти для практичних психологів закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої освіти, спеціалістів органів управління освітою, керівників методичних об’єднань практичних психологів. Модераторами вебінару виступили Ірина МАРУХИНА, завідувач навчально-методичного центру психологічної служби, та Марина ТРОІЦЬКА, старший викладач кафедри психології.  

Під час вебінару учасники мали змогу ознайомитися з метою та завданнями профілактичної роботи практичного психолога, змістом роботи на кожному з рівнів профілактики, першочерговими завданнями діяльності практичного психолога відповідно до рівня ризику суїцидальної поведінки, особливостями надання першої психологічної допомоги в разі загрози самогубства. По закінченню вебінару учасники отримали інформацію щодо громадських організацій та державних установ, де можна отримати психологічну допомогу суїциденту чи членам його родини.

Ознайомитися з записом вебінару можна за посиланням:

1 частина   https://youtu.be/pY_xnuN7EQY

2 частина   https://youtu.be/OakA1TEZZ6Q

3 частина  https://youtu.be/YOl3noEpNkM

Презентації розміщено на сайті навчально-методичного центру психологічної служби (Методична скарбничка -> Презентації)

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO