Обласний методичний марафон тривалістю у 8 годин

головнуВідповідно до плану роботи Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти на 2020 рік, 25 серпня 2020 року з 09.00 до 17.00 відбувся обласний методичний марафон «Організований початок 2020-2021 навчального року: компетентнісно-інтегрований підхід» у формі веб-трансляції, модератором якого виступила Удовиченко І.В., проректор з науково-педагогічної та методичної роботи Сумського ОІППО, доктор педагогічних наук, доцент. Захід (станом на 17.00 25.08.2020) мав 2 326  переглядів.

Розпочала марафон Удовиченко І.В. висвітленням теми «Check-list професійної едукації: 2020-2021», яка зосередила увагу на компетентному підході в організації освітнього процесу в закладах освіти, інтегрованому навчанню в умовах нової української школи.

Методисти навчально-методичного відділу координації освітньої діяльності та професійного розвитку, викладачі кафедр Сумського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти деталізували компетентнісний підхід у реалізації змісту навчання. Зокрема, за напрямами:

  • шкільному менеджеру: нормативно-правове забезпечення (Перлик В.В.);
  • ментору від освіти: організація освітнього процесу (Іващенко І.І.).

Особливості реалізації компетентнісного підходу було висвітлено методистами у контексті розкриття змісту навчальних предметів: українська мова та література (Шерстюк Л.М.); історія, правознавство (Третьякова О.В.); математика (Свєтлова Т.В.); фізика, астрономія (Карпуша В.М.); інформатика (Черненко О.П); хімія (Метейко А.В.); природознавство, біологія, екологія, «Основи здоров’я» (Кісільова М.В); географія, економіка (Попов В.Д.); іноземна мова та література: англійська, німецька, французька (Клюніна Н.В.); зарубіжна література, мова та література корінних народів і національних меншин (Чхайло Л.М.), фізична культура (Деменков Д.В.); «Захист України» (Сукачова Н.М.); «Технології» (Коренева І.В.); «Мистецтво» (Сердюк О.П.).

Другий блок марафону ознаменувався спільною роботою команд Сумського ОІППО та Управління Державної служби якості освіти у Сумській області на чолі з Рябухою А.П., начальником Управління Державної служби якості освіти, яка висвітлила питання «Якісне компетентнісно-інтегроване навчання: педагогічна супервізія» та Юшко Н.В., заступником начальника управління-начальником інституційного аудиту Управління Державної служби якості освіти у Сумській області, що розкрила питання «Моніторинг якості освіти».

Логічним доповненням доповідей другого та третього тематичних блоків стали виступи методистів Сумського ОІППО за напрямами: компетентнісний підхід до вихованців закладів дошкільної освіти (Міщенко Л.Б.); компетентнісний підхід до навчання учнів закладів загальної середньої освіти І ступеня (Шамунова К.В.); компетентнісний підхід у роботі з обдарованими учнями закладів загальної середньої освіти ІІ, ІІІ ступенів (Каленик О.В.); інтеграція виховних стратегій в освіті (Блужан Т.В.); психологічний супровід в освіті (Марухина І.В.).

 У прикінцевих положеннях Удовиченко І.В. підбила підсумки методичного марафону, наголосивши на необхідності безперервного професійного й особистісного розвитку та саморозвитку педагогів.

Методичні рекомендації – у меню «Сторінка методиста» (підрубрика "Завідувачу районного (міського, отг) методичного кабінету" -> Плани, рекомендації -> Методичні рекомендації «Організований початок 2020-2021 н.р.: компетентнісно-інтегрований підхід».

– тема «Організований початок 2020-2021 н.р.: компетентнісно-інтегрований підхід».

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO