Дистанційно «в квадраті»

01Учителі біології, біології і екології та природознавства, які курси проходять ще з 17 лютого 2020 року тільки нещодавно, а саме 17 червня, їх успішно закінчили. І зовсім не карантин завадив групі швидко завершити навчання. Такі умови дистанційного навчання в системі MOODLE, яка системно впроваджується в КЗ СОІППО, – 4 місяці самостійної дистанційної освіти.

Однак, саме ця група вчителів-біологів долучилась також до Microsoft 365 Teams, тобто мала можливість використати обидві платформи дистанційної освіти, упроваджуваних в інституті та порівняти їх. Педагоги  працювали у відеорежимі на чатах при вивчення фахового модулю (теоріїї і методики викладання біології, біології і екології та природознавства) й очно (через відеонараду) захистити власні екзаменаційні роботи в останній день занять. 

Спілкування в чатах шляхом обміну письмовими повідомленнями має свої перевагами: комфортний спокійний режим обдумування запитань викладачів, тренування здатності коротко висловлювати відповідь чи формувати думку для коментарів і власних запитань.

Відеорежим чатів, як зазначила викладач теорії і методики біології, біології і екології та природознавства, к.пед.н. Валентина Успенська, - інакший, новий формат спілкування. Відбувається діалог та полілог. Викладач, демонструючи власний екран комп’ютера («поділитися екраном») може продемонструвати різні ресурси, які допомагають наочно та глибоко розкрити тему, обговорювану в чаті. Особливо цінним це було на відеочаті за темою «Вимоги до якісного освітнього процесу з біології в основній школі, біології і екології в старшій школі». Наочною стала можливість розглянути особливості дистанційної освіти при вивченні предметів, та продемонструвати можливості дошки Padlet для інтерактивної освіти, ресурс Flippity для тестування, відеороликів, об’єднання учнів у групи, програм Kachoot і Forms для створення опитувальників і тестів. Учителі змогли продемонструвати мейкерські наробки, як кроки до впровадження STEM-освіти при викладанні природознавства та біології.

Поєднання Інтернет-платформ при проведенні курсів за дистанційною формою сподобалось як учителям, так і викладачам.


Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO