Дистанційне навчання на Teams: нові можливості в професійній діяльності

01Реалізація мети, завдань курсів підвищення кваліфікації педагогів можлива різними формами та способами. Учителі біології, біології і екології, природознавства свій навчально-тематичний план підвищення кваліфікації виконували в дистанційному форматі засобами платформи Microsoft 365 Teams. Учителі біології, які об’єднались у команду для підвищення кваліфікації з 25 травня по 12 червня 2020 року, були першими серед біологів, які у період карантину дистанційно проходили навчання. І такий формат розкрив перед вчителями та викладачами великі й інші, від уже усталених, можливості.

Цінними застосунками, які дали можливість учителям продуктивно навчатись самостійно, але виконуючи спільне групове завдання, були інтерактивні презентації, дошка Padlet за щонайменше чотирма форматами – стіна, полиця,  сітка й Timeline, відеоролики. Ресурс Flippity, окрім навчаючого тестування з підказками, допомагав у створенні динамічних груп. Засобами програм Kachoot і Forms були проведені тестування та опитування.

Дорожня карта навчального заняття, плани-модулі занять були тайм-дороговказом учителям у виконанні самостійних тематичних завдань. Опрацювання сучасних інформаційних ресурсів з теорії і методики біології, (і екології), природознавства зробило навчальні заняття актуальними та особливо пізнавальними. Учителі працювали з ресурсом сайту НУШ  «COVID-19: уроки для учнів 6-10 класів» https://nus.org.ua/covid19/; зареєструвались на сайті Вe smart, де вивчили можливості онлайн-курсу «ЗНО Біологія. Курс підготовки» з відеолекціями та тестами https://course.besmart.study/course/list; переглянули вебінари від Інституту модернізації змісту освіти з мейкерства та STEM-освіти при  викладанні біології. Теоретична онлайн-робота чергувалась з онлайн-руханками. Важливо, щоб під час роботи за комп’ютером кожні півгодини були 1-2 хвилинні паузи з відпочинком для очей, а за годину-півтори – 10-хвилинні розминки.

Учителі упорались із завданнями курсів підвищення кваліфікації, і у зворотному зв’язку на уподобаній усіма дошці Padlet зробили такі відгуки:

Марина Челишева (Конотопський район): «Це мої перші онлайн -курси. Дистанційні курси були проведені на високому рівні. Кожен день був насиченим та цікавим. Ці курси дозволили не тільки розширити кругозір з питань сучасних підходів до організації освітнього процесу в школі. Буду прагнути своїм учням всі ці новинки та надбання впровадити. Величезне спасибі всім викладачам за цікавий змістовний матеріал. Всім бажаю успіхів в роботі, нових звершень та творчих злетів!»

Наталя Жеба (м. Глухів): «Дякую організаторам дистанційних фахових курсів за цікаво організовану роботу. Для себе в педагогічну скарбничку взяла багато корисної інформації, спробувала різні варіанти проходження тестів, олімпіад, навчилася користуватися Padlet. Бажаю всім гарного здоров'я і благополуччя!»

Тетяна Кузьменко (Велика Писарівка): «Щиро дякую! Було дуже цікаво і незвично. Трішки нервово через технічні моменти, але позитивні емоції «Я змогла, розібралась!» - переважають. Всім позитиву і гарного літа!».

Людмила Лазебна (Сумський район): Дякую за неймовірно цікаві, корисні курси. Інформації так багато, що відбувся «вибух мозку»! Це дуже добре, є над чим подумати, що вдосконалити в своїй роботі. Всім бажаю здоров`я, успіхів, творчого натхнення!

Ганна Літвінова (Нижньосироватська ОТГ): «Для мене курси були незвичними, але в той же час цікавими та інформаційно наповненими. Собі у свою копилку скинула багато корисної інформації. Досить цікаві презентації, практичні роботи, тестові завдання. Дякую всім колегам та Валентині Миколаївні та плідну роботу й спілкування». 

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO