РЕЗУЛЬТАТИ МОНІТОРИНГОВОГО ДОСЛІДЖЕННЯ З ПИТАНЬ ОРГАНІЗАЦІЇ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ В СУМСЬКІЙ ОБЛАСТІ

golovna1У зв'язку з епідеміологічною ситуацією, що склалася в Україні, заклади освіти області здійснювали освітній процес з використанням технологій дистанційного навчання.

На виконання наказу КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти від 02.05.2020 № 68-ОД «Про проведення  моніторингового дослідження» з метою визначення потреб педагогів області щодо забезпечення освітнього процесу засобами дистанційного навчання протягом 10-17 червня 2020 року було проведене опитування директорів (заступників директорів) 383 закладів загальної середньої освіти.

Збір, обробку та аналіз отриманих результатів дослідження проводив навчально-методичний відділ моніторингу освіти та ЗНО КЗ Сумський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти.

Опитування показало, що у більшості педагогів області (76%) досвіду використання технологій дистанційного навчання в освітньому процесі не було. Незначна кількість опитаних раніше застосовували ці технології під час попередніх карантинів (12%) та для роботи з учнями, які не відвідували школу з поважних причин (10%). Лише 2% повідомили, що постійно використовують технології дистанційного навчання. Зрозуміло, що стикнувшись з подібним викликом, майже у всіх респондентів (95%) час, який педагоги витрачали на підготовку до навчальних занять, збільшився.

Під час карантину 75% педагогів проводили навчання із застосуванням інформаційно-комунікативних технологій (передача відео-, аудіо-, графічної, текстової інформації); надавали консультації щодо опрацювання підручників через засоби мобільного зв’язку; інформували учнів про необхідність перегляду телеуроків (70%). Зустрічалися з учнями в режимі реального часу лише 21% респондентів.

Повний звіт проведеного опитування з питань організації дистанційного навчання в Сумській області додається:

Моніторингове дослідження з питань організації дистанційного навчання в Сумській області (10-17 червня 2020 року)

Блогът Click here очаквайте скоро..

Full premium Here download theme for CMS

Bookmaker Bet365.gr The best odds.

Офіційні посилання

presidentmonualogo ХРЦОЯОбаннер прозоро new

Додаткові посилання

DSJO logo

BPD 205

Група на Facebook

Facebook

Офіційні посилання

sumyodasoradaDepartmentIMZO